Safai Pour (PRO Sliedrecht) stopt vanwege gezondheid vroegtijdig als raadslid

SLIEDRECHT – Het raadslid Glawish Safai Pour (PRO Sliedrecht) heeft een ontslagbrief geschreven aan de griffie van de gemeente Sliedrecht. Ze stopt om gezondheidsredenen. Ze is al een aantal maanden afwezig vanwege ziekte.

Ze begon in april 2018 als burgerraadslid. In december 2019 was Glawish Safai Pour (PRO Sliedrecht) de vervanger van Peter de Borst, die besloot uit de politiek te stappen. Sinds dinsdag 17 maart 2020 was ze raadslid. (Foto gemeente Sliedrecht)

Haar reden om lid te worden van PRO Sliedrecht en daarin actief te participeren, ontstond vanuit de overtuiging dat ze politiek het verschil kan maken. “Ik hoop dat het me lukt om samen met het PRO team in Sliedrecht de kloof tussen de politiek en burgers kleiner te maken. Ik zet me met name in voor betere emancipatie van alle mensen in ons dorp. Ik heb geleerd dat bij PRO niet je afkomst, maar de toekomst telt”, stelde Glawish Safai Pour bij haar aantreden. Ze vraagt nu om ‘onmiddellijk ontslag’. 

Geen verandering
Om gezondheid technische redenen is raadslid Glawish Safai Pour de afgelopen periode niet in staat geweest haar functie als raadslid te kunnen uitvoeren. “In de afgelopen weken is duidelijk geworden dat hierin tot aan de verkiezingen helaas geen verandering in gaat komen. Om de fractie van PRO Sliedrecht toch met vijf raadsleden te kunnen laten functioneren heeft zij in overleg met bestuur en fractie besloten haar ontslag in te dienen bij de raadsvoorzitter Jan de Vries”, bericht PRO Sliedrecht, “Daardoor ontstaat weer de mogelijkheid om vanaf de kieslijst uit 2018 de zetel weer te kunnen invullen.” Wie haar opvolgt, is nog niet bekendgemaakt. Partijvoorzitter Hanny Visser en fractievoorzitter Mark Verheul bedanken Glawish Safai Pour voor haar inbreng en werk in de fractie van PRO Sliedrecht. Ze zeggen uit te kijken naar haar terugkeer na de aankomende verkiezingen.

2 gedachten over “Safai Pour (PRO Sliedrecht) stopt vanwege gezondheid vroegtijdig als raadslid”

  1. Geert, ben het voor 100% met je eens. En daar komt bij dat het ook nog eens een aardig mens is.

  2. Jammer. Glawish ken ik als een betrokken raadslid. Zij heeft zich onder meer actief ingezet met betrekking tot de vraagstukken van de dijkverzwaring aan de rivierdijk. Ik hoop dat Pro erin slaagt om een goede vervanger te vinden

Plaats een reactie

*=Verplicht veld