Ds. Riemersma signeert bij boekhandel De Waard

SLIEDRECHT – Predikant Jan Riemersma komt zaterdag 26 november 2016 signeren bij boekhandel De Waard. Riemersma is tussen 11.00-16.00 uur in de winkel aan Kerkbuurt 48 – 50.

Ds. Jan Riemersma presenteerde vrijdagavond 11 november 2016 in de Maranathakerk in Sliedrecht zijn boek ‘Een glimp van de hemel – Het geheim van Rembrandts geloof’.

Riemersma is ouderenpastor en predikant met bijzondere opdracht voor ouderen in Hervormd Sliedrecht, wijk 1 / 2.

Inspiratie
Riemersma positioneert Rembrandt in de literaire en theologische context van zijn tijd. Achter de natuur en de natuurlijke werkelijkheid zag Rembrandt iets van God oplichten. In zijn hele loopbaan was Rembrandt gefascineerd door de Bijbelse verhalen, waarin iets van dat bericht van de Overkant doorklinkt. Rembrandt geeft geen systeem, geen dogmatiek, maar doorkijkjes naar Gods Vrederijk in het schaduwspel van menselijke situaties. Op zoek naar schoonheid en spiritualiteit heeft Rembrandt ons juist nu veel te zeggen. Met een paar penseelstreken kon hij een mens typeren en dat inspireerde Riemersma tot het schrijven van dit (cadeau)boek, ISBN 9789043527293.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld