Presentatie van boek ‘Een glimp van de hemel’

SLIEDRECHT – Ds. Jan Riemersma presenteert vrijdagavond 11 november 2016 zijn boek ‘Een glimp van de hemel – Het geheim van Rembrandts geloof’. Riemersma is ouderenpastor en predikant met bijzondere opdracht voor ouderen in Hervormd Sliedrecht, wijk 1 / 2. De presentatie van dit boek vindt met genodigden plaats in de Maranathakerk aan de Lijsterweg. 

Symbolisch wordt die avond het eerste exemplaar van het boek uitgereikt. Redacteur Leendert Torn van Uitgeverij Kok spreekt op de avond en Riemersma brengt enkele passages uit het boek. Muzikale medewerking is er van organist Arjan Versluis.

Kunstboek
Volgens de uitgever is ‘Een glimp van de hemel – Het geheim van Rembrandts geloof’ een schitterend full colour kunstboek. “Jan Riemersma positioneert Rembrandt in de literaire en theologische context van zijn tijd. Achter de natuur en de natuurlijke werkelijkheid zag Rembrandt iets van God oplichten. In zijn hele loopbaan was Rembrandt gefascineerd door de Bijbelse verhalen, waarin iets van dat bericht van de Overkant doorklinkt. Op zoek naar schoonheid en spiritualiteit heeft Rembrandt ons juist nu veel te zeggen”, aldus Uitgeverij Kok.

Boek te koop
Na afloop kunnen de bezoekers van de presentatie het boek kopen en persoonlijk door Riemersma laten signeren. Het boek telt 160 bladzijden en kost € 24,99.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld