College voelt wel voor meer fietsenstallingen bij station

SLIEDRECHT – Het College van B & W is bereid in gesprek te gaan met buurgemeente Papendrecht over meer fietsenstallingen bij station Baanhoek. Dat blijkt uit beantwoording aan het CDA Sliedrecht, die daarover vragen had gesteld. “Wij zijn hier toe bereid. Een gesprek met Papendrecht wordt dit jaar gearrangeerd”, schrijft het college.

Door overvolle fietsenstallingen staan de tweewielers vaak daarbuiten neergezet. Het gaat om fietsen van reizigers met de trein, die bij station Baanhoek de MerwedeLingeLijn nemen. Onder hen zijn verschillende inwoners van Papendrecht. (Archieffoto CDA Sliedrecht)

College: “Er staan bij het station geregeld meer fietsen dan dat er fietsenstallingen zijn. Tot nu toe zijn hierover nog geen klachten van gebruikers ontvangen en er zijn ook geen meldingen binnengekomen dat de fietsen voor overlast zorgen.Voor het aantal fietsenstallingen zijn geen specifieke doelen geformuleerd.”

Gesprek
Spoorbeheerder ProRail investeert volgens het college niet meer in fietsenstallingen bij stations. “Sinds enkele jaren is dit een gemeentelijke verantwoordelijkheid. Het in gesprek gaan met ProRail voor een financiële bijdrage is dan ook niet zinvol. Wel lijken er mogelijkheden voor een financiële bijdrage van de provincie ZuidHolland en / of het Rijk. Deze mogelijkheden worden verkend en deze maand is hierover een overleg met de gedeputeerde”, laat het college weten.

Een reactie plaatsen