Burgemeester sluit ‘hennepwoning’ in flat Havikstraat voor drie maanden

SLIEDRECHT – Eigenaar woningcorporatie Tablis Wonen wordt bestraft voor de ‘hennepwoning’ in een flat aan de Havikstraat. De gemeente Sliedrecht maakte vrijdag 9 augustus 2019 aan Sliedrecht24 bekend dat de woning eerder vandaag op slot is gegaan voor drie maanden. Dat heeft burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid besloten. 

De politie deed daar begin juli 2019 een inval. De woning moet drie maanden dicht, dat betekent dat deze niet mag worden verhuurd. (Archieffoto Politie Drechtsteden Buiten)

“De burgemeester heeft dat besluit op grond van de artikel 13b van de opiumwet genomen, omdat er 217 hennepplanten zijn gevonden. De woning is verzegeld en er zijn aanplakbiljetten op een raam en op een deur geplakt om dat duidelijk te maken”, laat woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht bekend.

2 gedachten over “Burgemeester sluit ‘hennepwoning’ in flat Havikstraat voor drie maanden”

  1. Zover als de burgemeester een crimineel noemen wil ik niet gaan, het zijn de regels die hij toepast. Maar de opmerking dat de woningcorporatie wordt gestraft en daarmee de huurder is wel een terechte. Helaas kan een woningcorporatie niet voorkomen dat dergelijk misbruik van een woning wordt gemaakt. Nu de plaats is opgeruimd, komen de kosten toch voor de corporatie, want de dader heeft natuurlijk geen geld hiervoor. Huurders moeten nu langer wachten terwijl de woning met een goede opknapbeurt weer snel in de verhuur zou kunnen komen. Wat zou het mooi zijn als we de dader konden straffen en deze van verdere huurmogelijkheden weg te houden. Hier zijn woningcorporatiewoningen niet voor bedoeld.

  2. tja, de woningbouwvereniging is nu 2x de dupe en die slaat de kosten om naar de huurders. Wiettelers mogen 2 weken schoffelen. Niet meer doen hoor! Wij betalen domheid van de burgemeester. Die een daad wil stellen. De daad is dan, Slachtoffer straffen! Voila, een burgemeester als crimineel. HIj handelt als onderdeel van de – in deze- criminele overheid organisatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld