Blue Amigo nieuwe vervoerder over water vanaf 2022

SLIEDRECHT – Blue Amigo, de combinatie Aqualiner B.V. / Swets ODV Maritiem B.V., is met ingang van 1 januari 2022 de vervanger van Waterbus B.V. In december 2020 was al bekendgemaakt dat de nieuwkomer de aanbesteding had gewonnen.

Blue Amigo gaat het vervoer over water vanuit onder meer Sliedrecht doen in plaats van Waterbus B.V. Een voorbeeld van één van de schepen. De nieuwe vloot wordt gebouwd door Damen Shipyards. (Tekening via Blue Amigo)

Eind 2021 loopt het contract met de huidige vervoerder van de Waterbus af. Daarom heeft de provincie Zuid-Holland in 2020 een openbare Europese aanbesteding gehouden. Blue Amigo gaat het vervoer over water vanuit Sliedrecht doen in plaats van Waterbus B.V. De looptijd van de concessie bedraagt acht jaar met een optionele verlenging van zeven jaar. De naamgeving rondom de Waterbus verandert in Blue Amigo. De Waterbus blijft hierbij als systeemnaam behouden (vergelijkbaar met bijvoorbeeld de trein en de bus). De verbinding met Sliedrecht blijft in stand.

Elektrisch
Op dit moment is Blue Amigo druk bezig met de implementatie van het nieuwe contract. Dit gaat in nauwe samenwerking met de provincie Zuid-Holland als opdrachtgever.  Er zal elektrisch gevaren worden op de verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht. De gemeente is beheerder van de haltepontons en daarom is er intensief ambtelijk overleg met de provincie en Blue Amigo voor het aanpassen van de haltepontons. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld