Oishi Fusion

Gemeenten en nieuwe vervoerder houden Waterbus in de lucht

SLIEDRECHT – Om de continuïteit van Waterbus op langere termijn te waarborgen, springen de gemeenten in de regio Drechtsteden samen met de nieuwe vervoerder vervoerder Aqualiner – Swets ODV (vanaf 2022 verantwoordelijk wordt voor het varen van de Waterbus) financieel bij, zodat het netwerk van de Waterbus het komende jaar zoveel mogelijk op peil blijft. Dat bericht de regio Drechtsteden maandag 21 december 2020.

Vanwege corona is het aantal reizigers op de Waterbus teruggelopen en net zoals bij de trein en de bus moet daardoor de dienstregeling van de Waterbus worden aangepast. Concreet zou een aantal spitsdiensten en lijnen daarmee volgend jaar verdwijnen. (Archieffoto Waterbus)

“Met dit initiatief laten we de kracht van regionale samenwerking zien. En dat de nieuwe vervoerder ook mee investeert is natuurlijk uniek. Samen zorgen we ervoor dat de bereikbaarheid van onze regio op peil blijft, ook over water”, zegt regionaal portefeuillehouder Ton Spek (CDA) van Bereikbaarheid, “In combinatie met de fiets is het vervoer over water voor onze regio uniek en een uitstekend alternatief voor het woon-werkverkeer met de auto.”

1 gedachte over “Gemeenten en nieuwe vervoerder houden Waterbus in de lucht”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld