Boldermanege start crowdfundingsactie voor nieuwe hoofdstellen paarden

SLIEDRECHT – Ook de Boldermanege op ASVZ locatie Merwebolder aan de Touwbaan zit dicht vanwege het coronavirus. Toch gaat de verzorging en training van de paarden gewoon door. Het materiaal dat wordt gebruikt, is door intensief gebruik aan slijtage onderhevig. Daardoor zijn de hoofdstellen nu aan vervanging toe. Om geld voor nieuwe spullen bij elkaar te brengen, is er een crowdfundingsactie gestart. 

Dit is één van de paarden in de Boldermanege. Er worden lage neusriemen gebruikt, zodat de paarden ‘op de neus’ kunnen worden gereden en niet via contact met de mond. Dat komt het welzijn van de paarden ten goede. (Foto Ramona Vogel)

“Het zou toch geweldig zijn als onze ruiters met nieuw materiaal aan de slag kunnen, zodra we weer van start gaan na de corona sluiting! Dit draagt bij aan het veilig en diervriendelijk beoefenen van de paardensport voor onze ruiters die dit al zó lang moeten missen. Met deze crowdfunding hopen we het geld bij elkaar te krijgen om twintig hoofdstellen aan te schaffen bij een lokale ondernemer. Zo helpen we een ander ook nog een beetje in deze onzekere tijden”, staat op de crowdfundingspagina.

Gebruik
De Boldermanege in Sliedrecht is een aangepaste manege. Daar kunnen mensen met een beperking genieten van het vrije gevoel dat de paardensport geeft. Toegankelijk ongeacht een eventuele handicap. Gedacht wordt in mogelijkheden. Niet in beperkingen. Er wordt flink gebruik gemaakt van de paardensport. Zo’n 230 mensen met een handicap maken gebruik van de Boldermanege.

1 gedachte over “Boldermanege start crowdfundingsactie voor nieuwe hoofdstellen paarden”

  1. Kom op, Sliedrechters, laten we als dorpsgenoten van De Merwebolder beginnen met deze Bolderkar te trekken! Dan kunnen, als de crowfund actie slaagt, de Bolderpaarden met een nieuw hoofdstel
    het daarna overnemen.
    En als je tijdens de Kerstdagen vertelt, dat je een gift hebt gedaan ten behoeve van een
    paardenhoofdste(!)l, kun je verzekerd zijn van aandacht. Is ook nooit weg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld