Uitzonderingen komende dagen bij mobiele prikpost

SLIEDRECHT – Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 juli 2021 komt de GGD Zuid-Holland Zuid met een mobiele prikpost voor coronavaccinatie naar Sliedrecht, zoals online krant Sliedrecht24 eerder berichtte. Inwoners uit Sliedrecht kunnen zich daar laten vaccineren. Ook is de GGD aanwezig om vragen te beantwoorden. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Op de mobiele priklocaties worden de landelijke richtlijnen opgevolgd. Dat betekent dat de tweede vaccinatie niet wordt gegeven. Er zijn twee uitzonderingen:

  • Sinds maandag 26 juli 2021 mogen minderjaren tussen de 12 en 18 jaar hun 2e afspraak naar voren halen mits er wel tussen de eerste en tweede vaccinatie minimaal 21 dagen zit. Die kinderen mogen dus wel naar de mobiele vaccinatielocatie komen als ze op of over die 21 dagen zitten.
  • Alle volwassenen die op de dag dat ze de mobiele priklocatie bezoeken ook diezelfde dag een afspraak hebben staan bij een vaste locatie. Er worden geen bestaande afspraken naar voren gehaald om de periode te verkorten. Uiteraard kan dit dagelijks veranderen maar tot heden zijn dit de richtlijnen.

Tweede prik
Met de mensen die de eerste vaccinatie in de prikbus hebben laten zetten wordt een nieuwe afspraak voor de tweede vaccinatie gemaakt. Alleen is deze tweede afspraak wel op een vaste locatie bijvoorbeeld Gorinchem of Dordtrecht. De prikbus komt dus niet over zes weken weer langs.

Tekst gaat verder onder tweet.

Mensen zonder eigen vervoer kunnen gebruik maken van de deur-halte taxi van vervoerder Qbuzz. Die biedt de deur-halte taxi als pilot en onderdeel van de coronamaatregelen in 2021 gratis aan. Mensen zonder eigen vervoer kunnen ook gebruik maken van de zorgtaxi. De gemeente Sliedrecht heeft online een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

2 gedachten over “Uitzonderingen komende dagen bij mobiele prikpost”

  1. Natuurlijk niet meneer van groen. deze actie is om vaccinatie graad te verhogen meer niet.
    GGD locatie in bvb dordrecht moet dan tweede prik halen.
    Gemeente sliedrecht haalt de vaccinatie graad welk regering wil bereiken meer niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld