AZC Alert wil in werkgroep Vluchtelingenopvang

SLIEDRECHT – AZC Alert heeft donderdag 21 april 2016 burgemeester Bram van Hemmen gevraagd om zitting te nemen in de werkgroep Vluchtelingenopvang. De gemeente Sliedrecht stelt de werkgroep samen en neemt zelf ook deel aan het platform.

AZC Alert spreekt wel de verontrusting uit, dat alleen voorstanders van een vluchtelingenopvang plaatsnemen in de werkgroep, omdat dan de uitkomst van het onderzoek al vaststaat. 

Onderzoeken
Het is de bedoeling dat naast de gemeente verschillende maatschappelijke organisaties zitting nemen in de werkgroep. De deelnemende partijen gaan met elkaar onderzoeken wat het draagvlak is en wat de mogelijkheden zijn voor vluchtelingenopvang in Sliedrecht. Op 8 maart 2016 is in de gemeenteraad een amendement aangenomen voor een werkgroep Vluchtelingenopvang. In dit voorstel stond dat de werkgroep zou worden ingesteld binnen een maand na het aannemen van het voorstel. Deze termijn is inmiddels verstreken. 

AZC Alert
AZC Alert Sliedrecht is een burgercomité dat naar eigen zeggen strijdt voor meer inspraak en een duurzaam en humaan asielbeleid. Het Sliedrechtse team is verbonden aan het landelijke burgerplatform AZC Alert.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld