College wil startbijeenkomst Platform Vluchtelingenopvang

SLIEDRECHT – Nog deze maand komt er een startbijeenkomst voor het opzetten van een Platform Vluchtelingenopvang. De gemeente Sliedrecht zegt daarvoor maatschappelijke partners uit te nodigen. Een datum is nog niet bekendgemaakt.

Het college van B & W van de gemeente Sliedrecht wil een startbijeenkomst om uiteindelijk te komen tot een Platform Vluchtelingenopvang. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

“Tijdens de startbijeenkomst willen wij het Platform Vluchtelingenopvang samenstellen en het platform vragen te anticiperen op eventuele vluchtelingenopvang”, schrijft het college van B & W aan de gemeenteraad.

Uitvoering amendement
De raad legde op dinsdag 8 maart 2016 tijdens een vergadering een amendement voor een werkgroep vluchtelingenopvang op tafel. Dat amendement werd aangenomen, waarin stond te lezen: “Er wordt binnen een maand na aanneming van het bovenstaande voorstel een werkgroep uit de samenleving ingesteld, waarin maatschappelijke organisaties en de gemeente participeren, die draagvlak , draagkracht en mogelijkheden voor vluchtelingenopvang in Sliedrecht onderzoekt.” Binnen een maand is niet gelukt.   

1 gedachte over “College wil startbijeenkomst Platform Vluchtelingenopvang”

  1. Wij zijn erg benieuwd wat de samenstelling wordt van deze werkgroep. Dit gaan we de komende tijd goed in de gaten houden, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat alleen voorstanders van vluchtelingenopvang plaatsnemen in deze werkgroep.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld