Johannes Calvijnschool bijt spits af met Koningsspelen

SLIEDRECHT – Van alle scholen in Sliedrecht beet donderdag 21 april 2016 de Johannes Calvijnschool de spits af met de Koningsspelen. Als locatie was gekozen voor het korfbalterrein aan de Thorbeckelaan. Het weer was in ieder geval prima. De zon scheen uitbundig en de temperatuur was aangenaam. Vrijdag 22 april 2016 houden de andere scholen de Koningsspelen. Dan zijn de weersvooruitzichten iets minder gunstig.

De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 vermaakten zich met touwtrekken, blikken en flessen omgooien, zaklopen en andere oud Hollandse spelletjes. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Na afloop was er voor iedereen een ijsje. De kinderen hebben morgen nog wel een Koningsontbijt tegoed, net als leerlingen van andere scholen in Sliedrecht. Een plaatselijke supermarkt biedt dit ontbijt aan in samenwerking met enkele leveranciers.

Landelijk initiatief
De Koningsspelen zijn een landelijk initiatief. Het doel is om kinderen te laten zien hoe leuk het is om samen te bewegen en te ontbijten. De organisatie van Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en Cruyff Foundation.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld