Kampioenen E5 vieren feest

SLIEDRECHT – De jongens van het jeugdvoetbalteam E5 van v.v. Sliedrecht werden zaterdag 16 april 2016 kampioen. Het is het eerste team van de v.v. Sliedrecht dat het kampioenschap heeft behaald. In een thuiswedstrijd tegen de grootste concurrent De Alblas E3 werd het een 2-1 overwinning.

Na afloop waren er de gebruikelijke taferelen, met over elkaar heen rollende spelers en trainers, champagne, een trofee voor alle spelers en bloemen. De klapper op de vuurpijl was de ‘sloot-douche’ van de trainers. (Foto via Tyra Prins)

Sliedrecht had 1 punt meer dan De Alblas met nog 2 wedstrijden te spelen. Als er gewonnen zou worden, was de titel direct binnen. En winnen dat deden de jongens van trainers Vincent Bons en Tim van Stek. Met veel publiek langs de lijn werd al snel duidelijk dat Sliedrecht de betere ploeg was.  Binnen 10 minuten had Sliedrecht, dat voor rust tegen de wind in speelde, al een 1-0 voorsprong genomen door een volgens de club harde schuiver van Stijn. Er kwamen nog wat kansjes, zo vertelt de vereniging, maar toch kwam De Alblas sterk terug. Na een kwartier spelen werd bij een corner de bal niet op tijd weggewerkt en kon De Alblas gelijk maken (1-1). Met die stand ging ook de rust in.

Overwinning
Al snel in de tweede helft kreeg Stijn volgens v.v. Sliedrecht nog een goede kans, maar zijn schot ging naast. “Sliedrecht bleef erin geloven en zette goed druk op het doel van De Alblas, waar de keeper een paar mooie reddingen moest verrichten om een achterstand te voorkomen. Halverwege het tweede deel was er een prima actie van Owen die de bal onderschepte, zich vrijspeelde en een goede pass gaf op Maarten die 2-1 binnenschoot. De verdiende voorsprong was een feit, maar daarmee was de titel nog niet binnen. De Alblas bleef terugvechten en Sliedrecht moest heel attent blijven. En dat gebeurde ook. Sliedrecht kreeg zelfs nog een paar goede kansen om verder uit te lopen”, aldus de voetbalvereniging. Een verdiende overwinning met een kampioenschap als afsluiting.