AZC Alert Sliedrecht begint petitie tegen komst azc

SLIEDRECHT – AZC Alert Sliedrecht is vrijdag 26 februari 2016 een petitie begonnen ‘Sliedrecht zegt nee tegen een azc’. De organisatie heeft weinig vertrouwen in het gemeentebestuur, dat dinsdag 8 maart 2016 gaat besluiten over het vluchtelingenvraagstuk en de weg die moet volgens hen moet worden ingeslagen. 

AZC Alert Sliedrecht is tegen de komst van een eventueel asielzoekerscentrum in Sliedrecht. Petitionaris is Mark Jongeneel, lid van AZC Alert Sliedrecht.

Het college van B & W heeft aangegeven als er ooit een verzoek komt van het COA om een AZC te vestigen in Sliedrecht dit in te willigen, citaat: “Mocht het COA ooit een verzoek neerleggen bij de gemeente Sliedrecht, dan zal aan deze voorwaarden gehoor gegeven worden.” Mark Jongeneel: “Kortom, in normaal Nederlands. Het college van Burgemeester en Wethouders zegt hiermee dat men dan akkoord gaat met een komst van een AZC in Sliedrecht. Waarom ga je dan in Godsnaam onderzoeken of er draagvlak is voor een AZC in Sliedrecht als het besluit allang vast staat. Wij willen geen AZC nu en nooit niet!”

Bal bij inwoners
AZC Alert Sliedrecht kan niet wachten op een 5 maanden durend onderzoek van het college, dat in maart aan de raad wordt voorgesteld. Jongeneel: “Daarom heeft AZC Alert Sliedrecht besloten om een petitie te starten om te laten zien dat de Sliedrechtse bevolking hier niet op zit te wachten. De bal ligt nu bij de inwoners van Sliedrecht. Onderteken de petitie en deel het met andere Sliedrechters laat het gemeentebestuur zien dat Sliedrecht geen AZC wil. Nu en nooit niet!”

Raadsvoorstel
De gemeente heeft inmiddels gereageerd op de gestartte petitie. Woordvoerder Rico den Boer verwijst naar het raadsvoorstel, waarin staat “Een azc is voor Sliedrecht niet wenselijk. Voor het succesvol opvangen van vluchtelingen in Sliedrecht is het van belang, dat we zoveel als mogelijk dingen zelf kunnen organiseren. Dat is bij een azc niet mogelijk. Bij een azc regelt het COA exploitatie, voorlichting, begeleiding, beveiliging, pre-inburgering en locatieleiding. Onze invloed is daarmee vrijwel nihil.”

11 gedachten over “AZC Alert Sliedrecht begint petitie tegen komst azc”

 1. Gillen? Je bedoelt een mening hebben. Lijkt me lastig te gillen over het internet man. Je hebt de wijsheid niet in pacht? Wat een kortzichtige reactie zeg, jemig.

 2. Meneer Van Rees heeft gewoon gelijk. Wat een achterlijke actie zeg, beetje zeggen dat ze spreken namens alle Sliedrechtse burgers. En sowieso is er nog geen sprake van, gaat Jongeneel een nieuwe petitie beginnen als deze niet meer geldig is vanwege de veranderingen die de raad door voert? Je kan ook nadenken voor je iets doet, maar hé, AZC Alert Sliedrecht heeft 0 inlevingsvermogen is gebleken. Ook zijn ze niet vies van een beetje liegen.

 3. Geweldig deze reactie Mega Mindy! Meneer van Rees, heeft totaal geen inlevingsvermogen en ik snap nog steeds niet dat deze meneer fractievoorzitter is van een hopeloze partij! Neem a.u.b. ontslag en verdwijn uit de politiek. Dan kan u misschien alles een beetje beter relativeren i.p.v. deze starre houding aan te nemen.

 4. “Daarom heeft AZC Alert Sliedrecht besloten om een petitie te starten om te laten zien dat de Sliedrechtse bevolking hier niet op zit te wachten.

  Oh, nou ik zou zeggen..praat voor u zelf.

 5. Wat een politiek flauwe reactie meneer Van Rees… U begrijpt best wat er bedoeld wordt.
  Als we wachten met een petitie tot het azc er komt dan KOMT het er al! Dat is namelijk politiek! Ik ben niet persé voor of tegen maar vindt uw reactie als politicus denigrerend naar gewone burgers toe. Alsof de doorsnee Sliedrechter allemaal maar weet hoe alles in de politiek werkt. U mist dus inderdaad iets: inlevingsvermogen.

 6. Ben ik toch heel benieuwd tegen welk azc die petitie is?
  Petities zijn toch bedoeld tegen iets wat komt of mis ik nou iets?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld