Lancering MKB-katalysatorfonds Drechtsteden

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Een fonds dat voorziet in het faciliteren van innovatie-activiteiten voor het bedrijfsleven in de Regio Drechtsteden is vanaf dinsdag 1 maart 2016 realiteit. Tussen 08.50-09.00 uur wordt het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden gelanceerd. De eerste gasten worden vanaf 07.45 uur verwacht. 

De bijeenkomst is in de Duurzaamheidsfabriek, Leerparkpromenade 50 in Dordrecht. Daar worden die ochtend de mogelijkheden voor bedrijven uit de regio toegelicht. (Foto Duurzaamheidsfabriek)

Innovatie in de (maritieme) maakindustrie ontstaat niet vanzelf. “We weten als regio dat voor het MKB geen of beperkte toegang tot financiering één van de grootste belemmeringen is om tot innovatie te komen. Om die reden lanceren de Drechtsteden met trots het MKB-katalysatorfonds. Het fonds is erop gericht om een extra impuls te geven aan de vroege fasen van innovatie voor het MKB in de (maritieme) maakindustrie”, stelt Bureau Drechtsteden. 

Innovatie stimuleren
MKB ondernemers in de Drechtsteden kunnen vanaf dinsdag bij het MKB-katalysatorfonds een subsidie aanvragen voor de kennisvouchers, haalbaarheidsonderzoeken, het ontwikkelen en testen van prototypes en kwartiermakers van open innovatiecentra. “Een expert team bestaande uit ondernemers uit de eigen sector adviseert de regio bij de beoordeling van aanvragen. Met dit fonds wordt innovatie gestimuleerd en voorzien in de financieringsbehoefte van het MKB. Het draagt bovendien bij aan nieuwe samenwerkingsverbanden tussen (MKB) bedrijven onderling. Uiteindelijk moet dit een bijdrage leveren aan duurzame economische groei in de regio”, schrijft Bureau Drechtsteden. Regio Drechtsteden bevordert op uiteenlopende wijzen innovatie in het regionale bedrijfsleven, onder meer door faciliteiten voor innovatie te ondersteunen, te investeren in samenwerking binnen en tussen sectoren en nu door de lancering van dit innovatiefonds. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld