Japans restaurant Oishi Fusion

Achttien organisaties ondertekenen visiedocument eenzaamheid

SLIEDRECHT – In het raadhuis is donderdagmiddag 3 oktober 2019 tijdens een startbijeenkomst van de lokale ‘Erbij in Sliedrecht’, die zich al jaren inzet voor het thema eenzaamheid, een visiedocument ondertekend. 

In totaal achttien partijen tekenden het visiedocument. Ook wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sociaal, Zorg en Welzijn zette namens de gemeente Sliedrecht haar handtekening. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het is deze week ‘Kom erbij week 2019’. Verschillende organisaties zetten zich met activiteiten in om deze week tot een feest te maken. Inloop Sliedrecht organiseert samen met Philafeest een grote wandeling. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht deelde presentjes uit om ontmoetingen te stimuleren, bijvoorbeeld in Het Bonkelaarhuis, de bibliotheek AanZet en op straat. De Sociale Moestuin organiseert twee momenten waarop gezamenlijk kan worden gegeten en Rivas Zorggroep pakte uit met een high tea.

Tekst gaat verder onder tweet.

Basistraining eenzaamheid
In Het Bonkelaarhuis aan Bonkelaarplein 7 wordt woensdag 4 december 2019 tussen 09.30 – 12.30 uur een basistraining eenzaamheid gegeven. Bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers werkzaam in het maatschappelijk veld. De training wordt georganiseerd door MEE en de Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid. Na de training heeft de deelnemer kennis van verschillende vormen van eenzaamheid, de signalen, de risico’s en gevolgen. Ook heb je handvatten aangereikt gekregen over het aangaan van het gesprek over het onderwerp. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar servicebureau@meeplus.nl of te bellen met tel. 078 – 7508900. 

1 gedachte over “Achttien organisaties ondertekenen visiedocument eenzaamheid”

  1. Tja… mooi initiatief hoor, als het echt om dit doel gaat draaien.
    Ze moeten niet vergeten dat burgers die zich vol ingezet hebben juist weggejaagd zijn door organisaties.
    Dan ging het juist om “hun” naam en omzet…..commerciële kant. Ik vind de foto van handtekeningen zetten een eng beeld hoor. Bellen naar 078 begrijp ik ook niet echt.
    Waardeer juist het kleinschalige en wat iemand uit het hart doet.
    Ik twijfel echt niet aan de goede bedoelingen van de gemeente maar wees een luisterend oor voor de vrijwilligers die zich ingezet hebben. Maak niet dezelfde fout! “Erbij” voor iedereen!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld