Japans restaurant Oishi Fusion

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht deelt wafels uit aan voorbijgangers

SLIEDRECHT – Rond lunchtijd hebben twee medewerkers van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht dinsdag 1 oktober 2019 Kanjers uitgedeeld op winkelpromenade Kerkbuurt. Passanten kregen de deelwafel en een vraag: ‘Gaat u erop uit om te delen?’

Voorbijgangers zoals mevrouw P. de Uil (op de foto links) reageerden enthousiast bij het ontvangen van de wafel. “Mooie actie!” en “Goed idee!” waren veel gehoorde reacties. Rechts Elza Hogendoorn van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. (Foto Stichting Welzijnswerk Sliedrecht)

Regelmatig werd er bij het stellen van de vraag op hetzelfde moment al iets in gang gezet. “Dan noemde iemand gelijk bij wie ze op de koffie zou gaan. Heel wat mensen gaven ook aan zelf eenzaam te zijn. Bijvoorbeeld door overlijden van een partner of door alleen te staan in de opvoeding. Eén vrouw vertelde dat er niemand meer bij haar komt”, zegt Elza Hogendoorn van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

Kom Erbij Week Sliedrecht
In totaal zijn er 150 stroopwafelspakjes beschikbaar. Hogendoorn hoopt dat alle stroopwafels hun weg in Sliedrecht en omgeving vinden. “En het mooiste is als het niet bij één bezoek blijft!”, aldus Hogendoorn. De actie was in het kader van de Kom Erbij Week in Sliedrecht. Een week waarin aandacht wordt gevraagd voor eenzaamheid. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld