Aanmelden voor bloedonderzoek nu mogelijk

DORDRECHT / GORINCHEM – Result Laboratorium biedt nu ook een onderzoek aan naar de aanwezigheid van de stof C8 of PFOA (perfluoroctaanzuur) in het bloed. Eerder deze week publiceerde Sliedrecht24 een artikel hierover. De pagina om aan te melden is donderdag 24 maart 2016 actief geworden.

Het onderzoek van het bloed vindt plaats in Duitsland. 

“Met dit onderzoek komen wij als klinisch-chemisch dienstverlener tegemoet aan een groot aantal verzoeken die we de afgelopen periode kregen van particulieren, huisartsen en bedrijven uit Dordrecht en omgeving. Deze vragen hadden te maken met de recente berichtgeving over de industriële uitstoot van PFOA in Dordrecht gedurende langere tijd”, schrijft het Result Laboratorium op hun website donderdag 24 maart 2016.

Referentiewaarde
Result Laboratorium verzorgt het afnemen van het bloedmonster, de test (die wordt uitgevoerd door een zeer specialistisch laboratorium in Duitsland) én het schriftelijk verstrekken van de uitkomst aan de aanvrager. Daarbij wordt ook een zogeheten referentiewaarde vermeld, dat is het C8-gehalte dat ‘normaal’ zou moeten zijn. “We kunnen de uitslag niet voor de aanvragers interpreteren. Bij gezondheidsklachten, of wanneer uit de test zou blijken dat de aanvrager een aanzienlijk verhoogd C8-gehalte heeft, adviseren wij contact op te nemen met de huisarts voor nader overleg.”

2 gedachten over “Aanmelden voor bloedonderzoek nu mogelijk”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld