CNV Vakmensen vindt dat Chemours het goed regelt

DORDRECHT / SLIEDRECHT – CNV Vakmensen zegt dat het weinig reacties krijgt van leden over de PFOA-zaak bij voorheen DuPont (tegenwoordig Chemours Nederland – red.), die bij het bedrijf werken. Volgens vakbondsbestuurder Arjan Huizing regelt Chemours Nederland zaken op dit moment keurig voor het personeel en is er sprake van ‘beeldvorming’. Hij klonk donderdagmiddag 24 maart 2016 heel tevreden. 

De woorden van Huizinga staan in contrast met wat de ‘buitenwacht’ ervaart rond de PFOA-kwestie, die tot 2012 bij het bedrijf aan de Baanhoekweg speelde. Huizinga zegt nog geen kennis te hebben genomen van het RIVM-onderzoeksrapport of de brief van staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) van Milieu. 

Chemours
Over de PFOA-zaak zegt Huizinga ‘niet geschrokken te zijn’ Huizinga: “Er is veel beeldvorming. Het staat niet onomstotelijk vast dat mensen van PFOA ziek worden. Ook niet in de Verenigde Staten.” Hij is tevreden hoe het bedrijf Chemours Nederland met de kwestie omgaat richting het personeel. Woensdag is CNV Vakmensen door de directie van Chemours Nederland geinformeerd. “Zij gaan personeel informeren over de stand van zaken. Dat kan de ruis uit de lucht halen. Ook gaan zij aan het personeel een bloedanalyse aanbieden op kosten van Chemours Nederland. Wij doen zelf geen onderzoek.” Nieuwsgierig blijft hij wel naar de resultaten van het bloedonderzoek. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld