Zwemselectie DWF toont progressie in Nationale Zwemcompetitie

HARDINXVELD-GIESSENDAM / SlIEDRECHT – Zaterdag 5 oktober stond Voor de zwemselectie van zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 5 oktober 2019 het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. In Hardinxveld-Giessendam wisten de zwemmers maar liefst zeventien persoonlijke records (PR’s) te zwemmen en mochten er tevens 15 medailles mee naar huis genomen worden.

DWF komt dit seizoen uit in de 3e klasse van de regio west, waar zij vorig jaar uitstekend wisten te eindigen op een tweede plaats en de zwemmers van DWF lieten zien dat zij ook dit seizoen weer hoog willen eindigen in deze poule.

Sofie van Vliet was een van de zwemmers die haar trainingsarbeid van de afgelopen weken rijkelijk beloond zag worden. Op de 100 meter rugcrawl wist zij haar tussentijd van de 50 meter met 2 seconden te verbeteren, en aangezien ze dit goed door kon trekken wist zij haar eindtijd zelfs met ruim 10 seconden te verbeteren. Daarnaast wist zij op de 50 meter vlinderslag haar PR met ruim 8 seconden te verbeteren, wat zorgde voor vrolijke gezichten. Ook haar trainingsmaatje en leeftijdsgenoot Sharon Voorsluijs liet zien progressie te boeken. Op de 100 meter rugcrawl wist zij haar PR met 4 seconden te verbeteren en ook op de 50 meter vlinderslag mocht zij, na een sterke race, vrolijk het water verlaten. Hierop wist zij haar PR met ruim 5 seconden te verbeteren.

Mooi start debutant
Tijdens deze wedstrijd mocht er ook een zwemmer debuteren in de wedstrijdselectie van DWF. Frederique Vink stond voor het eerst aan de start tijdens deze wedstrijd en wist haar allereerste wedstrijdmeters zelfs te belonen met een medaille. Op de 50 meter vrije slag wist zij als derde aan te tikken, waardoor haar debuut als meer dan geslaagd kan worden bestempeld.

Zilver
Voor Kenji Bor bleek dit ook een wedstrijd om niet snel te vergeten. Dit was voor Kenji pas zijn 2e zwemwedstrijd in zijn nog prille carrière, maar hij mocht wel 2 keer juichen. Op de 50 meter rugcrawl tikte Kenji als 2e aan wat zorgde voor een zilveren medaille. Op de 25 meter schoolslag wist hij het zelfs nog beter te doen door met een verschil van 1 honderdste op de nummer 2 als eerste aan te tikken, waardoor hij tevens een gouden medaille mee naar huis mocht nemen.

Allereerste
Ook voor Dena Ambachtsheer was dit een wedstrijd voor in de boeken. Zij wist niet alleen 2 PR’s te zwemmen (op de 50 meter rugcrawl en de 100 meter wisselslag), maar zij wist ook haar allereerste medaille te bemachtigen. Op de 50 meter rugcrawl tikte zij tot haar grote verrassing als 2e aan, waardoor ze met zilver en een grote glimlach naar huis toe ging.

Veel PR’s
Naast bovengenoemde prestaties bleek de zwemselectie van DWF het ook in de breedte goed te doen. Er waren nog PR’s voor Walter Bot (1x), Kim Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (2x), Thijs Militie (1x), Lisa Nederveen (1x), Joelle Paans (2x) en Liz Bijkerk (1x). Er waren nog medailles voor Kim Hogendoorn (3e), Puck Hogendoorn (1e en 2e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Thijs Militie (2x 2e), Lisa Nederveen (2e en 3e), Jelle van Tuijl (3e) en Bob Hogendoorn (3e).

Tweede deel
De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is op zaterdag 12 oktober. In Alblasserdam zal de ploeg van DWF het tweede deel van de Regio West Competitie afwerken. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.