Wethouder geeft officieel startsein Fixi-app tijdens open dag gemeentewerf

door Hans  van der Aa
SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van onder andere Openbare Ruimte gaf zaterdagochtend 5 oktober 2019 het officiële startsein van de Fixi-app. Dit moment vond plaats tijdens de open dag van de gemeentewerf aan de Lelystraat. Met dit landelijke systeem kunnen inwoners meldingen over de openbare ruimte indienen bij gemeente Sliedrecht. Dit kunnen bijvoorbeeld meldingen zijn over losliggende trottoirtegels, niet-werkende lantaarnpalen, vuil op straat en gladheid.

Wethouder Ton Spek verricht de officiële start van de Fixi-app, die sinds dinsdag 1 oktober 2019 wordt gebruikt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De aanbrenger van een melding kan een foto bijvoegen. Dit is een makkelijke ondersteuning voor de medewerker van de gemeente, die het ‘euvel’ gaat oplossen. Tot op heden zijn zo’n 60 Fiximeldingen binnengekomen, waarvan iets minder dan de helft al is opgelost.

Kinderziektes
Spek benadrukt dat er mogelijk nog kinderziektes in het ‘Fixiproces’ kunnen sluipen. ‘Logisch, want gemeente Sliedrecht zit nog in de opstartfase met deze nieuwe landelijke ontwikkeling’, aldus Spek. Hij vraagt hiervoor begrip. De gratis app is te downloaden via App Store of Google Play Store. Inwoners zonder smart phone of computer kunnen telefonisch contact opnemen met gemeente Sliedrecht om een Fiximelding te doen. De melding wordt dan telefonisch in de ‘Fixi-base’ opgenomen.

Tekst gaat verder onder tweet.

In eigen beheer
De start van de Fixi-app was slechts een klein onderdeel van de open dag van de gemeentewerf. Vrijwel het gehele personeel van de werf stond paraat om het volledige wagenpark aan het publiek te tonen. Alle loodsen waren open, al het materieel en gereedschap werd getoond, van bezem tot kettingzaag, van minigrasmaaier tot glasinzamelingsvrachtauto, te veel om op te noemen. Gemeente Sliedrecht beschikt wat dat betreft over een zeer uitgebreid assortiment. Alle voorkomende werkzaamheden worden voor het overgrote deel in eigen beheer uitgevoerd. Alle apparatuur werd met trots aan belangstellenden getoond, zo is er recent nog een nieuwe hakselaar met opvangbak aan het ‘wagenpark’ toegevoegd. In kwartaal één van 2020 worden twee nieuwe geavanceerde vuilnisauto’s aan gemeente Sliedrecht geleverd. 

Kindergenot
Voor kinderen waren er verschillende mogelijkheden om in allerlei soorten vrachtwagens te zitten of deze zelf te ‘bedienen’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘sneeuwschuif-zoutstrooivrachtwagen’, een vuilnisauto of een tractor. Jeugdige ‘stratenmakers-in-spé’ konden een rondje rijden met een heuse trilplaat. Glunderende gezichten van kinderen waren overal te zien. Waar je thuis als speelgoed mee speelt, was hier in alle echtheid én op ware grootte te aanschouwen, wie geniet daar nu niet van…?! 

1 gedachte over “Wethouder geeft officieel startsein Fixi-app tijdens open dag gemeentewerf”

  1. Wonderlijk. Een tweede app.
    Verbeter de buurt, werkt al jaren uitstekend.
    Wat maakt dat de gemeente nu een nieuwe app toevoegt.
    Of is de app Verbeter de buurt, gesloten?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld