Sliedrecht knokkend naar dikke overwinning

ZALTBOMMEL/SLIEDRECHT – Na twee verloren wedstrijden heeft het eerste voetbalteam van v.v. Sliedrecht zaterdag 5 oktober 2019 in Zaltbommel tegen promovendus Nivo Sparta een klinkende 1-5 overwinning behaald. Na een 1-1 ruststand liep Sliedrecht in de laatste fase van de wedstrijd uit naar een ruime zege.

Luciano van Harlingen scoorde tweemaal tegen Nivo Sparta (Foto Patrick Leeflang Fotografie)

De eerste goal stond al snel op het bord toen Dennis Verhoef al na 8 minuten een voorzet van Quincy Bartens afrondde (0-1).

Afgekeurd
Sliedrecht speelde gemotiveerd en hield de thuisploeg tegen het eigen 16-metergebied gedrukt. Van tegenstoten van Nivo Sparta was in die fase nauwelijks sprake. Toen de warrig leidende scheidsrechter na 20 minuten een glaszuiver doelpunt van Sliedrecht afkeurde was de tegenstoot van de gastheren de aanleiding tot de gelijkmaker. Een onschuldige botsing werd door de leidsman gezien als een overtreding en de toegekende strafschop werd door Frenkie Schaap verzilverd (1-1).

Geel
Daarna volgde een periode waarin alleen de scheidsrechter opviel. Voor de meest luttele zaken werd een gele kaart gegeven en van voetballen was nauwelijks nog sprake. Alleen een diagonale inzet van Yassine Belghar, die voor het doel langs ging, was het enige wapenfeit. Maar een 1-1 ruststand met een redelijk goed voetballend Sliedrecht bood genoeg perspectief voor de tweede helft.

Tien man
Die tweede helft begon opnieuw rommelig vanwege vaak onbegrijpelijke beslissingen en gele kaarten van de leidsman. Na een kwartiertje kreeg Sliedrechts een strafschop, die door Marciano Simonis werd benut (1-2). Een tweede gele kaart voor Yasine Belghar betekende rood (zijn eerste kaart kreeg hij voor vroegtijdig het veld betreden na een blessurebehandeling); Sliedrecht moest met tien man verder tegen een ploeg die verder niets te verliezen had. Maar juist in die fase kwam de teamgeest om de hoek kijken en wist Sliedrecht met enorm veel inzet via Luciano van Harlingen (1-3), invaller Danny van Laarhoven (1-4) en opnieuw Van Harlingen (1-5) uit te lopen naar een dik verdiende overwinning. Zaterdag 12 oktober 2019 speelt Sliedrecht opnieuw een uitwedstrijd. In en tegen Heerjansdam wordt om 14.30 uur afgetrapt.