Zwemselectie DWF presteert goed bij eerste wedstrijd van nieuw seizoen

SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit stond zaterdag 3 oktober 2020 de eerste wedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. In Sliedrecht stond het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. Ondanks alle corona-perikelen en een gereduceerde wedstrijdkalender heeft DWF er veel werk van gemaakt om zoveel mogelijk wedstrijden volledig volgens maatregelen en protocollen te kunnen laten doorgaan.

Tijdens deze wedstrijden wisten de zwemmers van DWF maar liefst 24 Persoonlijke Records (PR’s) te verbeteren en mochten zij ook 15 keer, in stilte, juichen vanwege een ereplaats. (Foto DWF)

“Het was even spannend, maar we zijn ongelofelijk blij dat we, ook in deze rare tijden, wedstrijden kunnen organiseren en onze zwemmers competitief bezig te kunnen zien” aldus voorzitter en coach John van Heteren.

Debutant
Voor Evi Kleijn (2006) was dit een speciale wedstrijd. Het was namelijk haar eerste wedstrijd voor DWF na haar overstap van De Geul uit Papendrecht. Zij mocht direct 4 keer starten (2 keer in een estafette en 2 keer individueel) en dit deed zij niet onverdienstelijk. Evi wist op de 200 meter vrije slag haar oude PR te verbeteren met 4 seconden, wat ook nog eens goed was voor een 3e plaats. Daarnaast wist zij 2 sterke tijden neer te zitten in de 2 estafettes waarvoor zij opgesteld was, wat samen met haar teamgenoten resulteerde in een 1e plaats (4 x 100 meter vrije slag) en een 2e plaats  (4 x 50 meter vrije slag).

Reden tot juichen
Chantal Voorsluijs (2011) had ook reden tot juichen. Zij wist haar beide races om te zetten in een PR en een 1e plaats. Op de 50 meter vrije slag wist zij 3 seconden van haar PR af te zwemmen en wist zij de nummer met op ruim 5 seconden van zich af te houden. Op de 25 meter schoolslag wist zij ook 3 seconden van haar oude PR af te zwemmen en werd zij op 3 seconden verschil met de nummer 2 ook 1e. Ook haar zus Sharon Voorsluijs wist 2 PR’s te verbeteren tijdens deze wedstrijd.

Spannend
De jongens minioren 6 en jonger (2009/2010) van DWF wisten het onderling spannend te houden. Kenji Bor en Thijs Militie waren behoorlijk aan elkaar gewaagd tijdens deze wedstrijden en
wisten elkaar als teamgenoten naar snelle tijden toe te jagen. Beide jongens wisten 2 PR’s, en allebei een 2e en 3e plaats te behalen. Op de 50 meter rugslag was het Kenji die als 2e aantikte (Thijs 3e) en op de 100 meter schoolslag wist Thijs als 2e aan te tikken (Kenji 3e).

Overige prestaties
Er waren verder PR’s voor Lisa Nederveen (1x), Kim Hogendoorn (2x), Tabitha Lagendijk (1x), Delvin Oosterbaan (1x), Puck Hogendoorn (2x), Liz Bijkerk (1x), Amy Ambachtsheer (2x), Dena
Ambachtsheer (1x), Sofie van Vliet (2x), Bob Hogendoorn (1x) en Silas van Bekkum (1x). Er waren medailles voor Lisa Nederveen (2e), Sanne Nederveen (2e en 3e), Jan Willem Nederveen  (3e), Kim Hogendoorn (3e), Puck Hogendoorn (1e en 2e) en Bob Hogendoorn (1e en 2e)

Eerstvolgende wedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF vind plaats op 24 oktober. In Sliedrecht zal dan het 1e deel van het Junioren-Jeugd-Senioren-Circuit gezwommen worden. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.