AVROTROS Radar maandagavond over vervuiling in Sliedrecht

HILVERSUM / SLIEDRECHT – Het AVROTROS-consumentenprogramma Radar met presentator Antoinette Hertsenberg wijdt maandag 5 oktober 2020 hun hele uitzending aan de voortschrijdende vervuiling in Nederland. Met de chemiebedrijven Chemours / DuPont pal aan de overzijde van de Merwede is Sliedrecht één van de geplaagde gemeentes met PFAS en PFOA. De PvdA Sliedrecht verleent medewerking aan het televisieprogramma, dat vanaf 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO1. 

Opnamen met o.a. Joop Keesmaat voor het tv-programma. (Foto PvdA Sliedrecht)

“De veelvuldige activiteiten van de Partij van de Arbeid in Sliedrecht, ook achter de schermen,  zijn de makers van het TV-programma Radar niet ontgaan en een aantal betrokken Sliedrechters is voor deze uitzending uitvoerig geïnterviewd. Aan de hand van statistische gegevens wordt ondermeer het Sliedrechtse onderbuikgevoel over ‘meer-kanker-dan-elders’ besproken en vergeleken met de gemiddelden van Zuid-Holland en Nederland”, leggen Joop Keesmaat en Anton Huijzer van PvdA Sliedrecht uit. Verder geeft Prof. Dr. Jacob de Boer van de Vrije Universiteit Amsterdam zijn visie over de opéénstapeling van deze chemische verbindingen en de immuniteitsgevaren daarvan voor ons natuurlijke afweersysteem. 

3 gedachten over “AVROTROS Radar maandagavond over vervuiling in Sliedrecht”

 1. Nou Kees van der Hel, het is juist super dat jullie dit doen hoor! Niks belachelijks aan vind ik. Ik denk alleen dat er meerdere zijn die belang hebben dat Dupont er is. Het zit in de top dat meerdere er beter van worden, en hun zakken kunnen vullen. De gezondheid van mensen zou ze niet zoveel uitmaken anders was het allang veranderd. De bedrijven houden elkaar in stand. Heeft de PVDA het weleens onderzocht?
  Hoe zit het met de samenwerking van HVC?
  Nogmaals m’n complimenten maar er moet meer gebeuren.
  Radar is zéker een goeie zet!
  Goed gedaan!

 2. Precies zo denken wij er ook over.. Wij kunnen /gaan op dit moment niet ivm corona maar zodra het weer kan/mag staan we er iedere zaterdag weer net zoals alle voorgaande 12 maanden. We kunnen dan bespot en belachelijk worden gemaakt maar niemand kan ons verwijten dat we iets hebben nagelaten om de aandacht op de vervuiler te richten en te houden. Overigens zijn niet alleen inwoners van Sliedrecht hartelijk welkom bij onze vredelievende acties maar iedereen die deze acties een warm hart toedragen….. Stichting Gezondheid Vóór Alles

 3. Ik heb de uitzending gezien gisteren, als je dit allemaal aan hoort dan begrijp ik niet dat niet heel Sliedrecht bij de fabriek voor de poort staat om sluiting te eisen?.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld