Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Zwemselectie Door Water Fit begint sterk aan nieuw wedstrijdseizoen

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT – Zaterdag 21 september 2019 reisde de zwemselectie van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit (DWF) af naar Alblasserdam voor haar eerste wedstrijd van het seizoen 2019 – 2020. Na slechts drie weken trainen moesten de zwemmers er al staan voor het 1e deel van de Regio West Competitie en de zwemmers van DWF lieten zien sterk aan het seizoen te willen beginnen.

De medaillewinnaars namens DWF met van links naar rechts Lisa Nederveen, Vera van Houwelingen, Bob Hogendoorn en Sanne Nederveen. Door verschillende afmeldingen stond er een kleinere selectie aan de start dan normaal, maar dit deerde de wel aanwezige zwemmers niet om te laten zien wat ze kunnen. (Foto DWF)

In totaal werden 13 persoonlijke records (PR’s) verbeterd en mochten er 7 medailles opgehaald worden. Ook op de 2 gezwommen estafettes lieten de zwemmers van DWF zien goed mee te kunnen doen in deze poule. Zowel de heren (Jan Willem Nederveen, Jelle van Tuijl, Jan-Paul Mosterdijk en Bob Hogendoorn), als de dames (Vera van Houwelingen, Sanne Nederveen, Lisa Nederveen en Joëlle Paans) wisten als 2e te eindigen. 

Zusjes Nederveen
Bob Hogendoorn wist zijn rentree extra kleur te geven door op zowel de 200 meter rugcrawl, als de 100 meter vlinderslag een PR te zwemmen. Daarnaast mocht hij op de 100 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag ook nog eens een zilveren medaille ophalen. Ook de zusjes Sanne en Lisa Nederveen hadden reden om met een glimlach naar huis te gaan. Lisa wist op zowel de 200 meter schoolslag, als de 100 meter vlinderslag een PR te zwemmen en mocht daarnaast op de 100 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag een zilveren medaille ophalen. Voor Sanne was er brons op zowel de 200 meter schoolslag, als de 100 meter wisselslag. Deze prestatie was voor beide dames extra knap aangezien zij dit jaar voor het eerst in de categorie dames senioren uit mogen komen.

Persoonlijke records
De laatste medaille aan DWF-kant was voor Vera van Houwelingen. Zij wist zichzelf te verbeteren op de 100 meter rugcrawl, wat haar tevens een 3e plek opleverde. Naast bovengenoemde prestaties waren er PR’s voor Amy Ambachtsheer (2x) die zichzelf op de 100 meter wisselslag zelfs met ruim tien seconden wist te verbeteren, Jelle van Tuijl (2x), Sharon Voorsluijs (2x), Joëlle Paans (1x) en Jan Paul Mosterdijk (1x). De eerstvolgende wedstrijd van de zwemselectie van DWF is op zaterdag 5 oktober 2019. Op deze dag zal de selectie naar Hardinxveld-Giessendam afreizen voor het 1e deel van de Nationale Zwemcompetitie. Sliedrecht24 is ook voor het seizoen 2019 / 2020 mediapartner van Zwem- en Polovereniging Door Water Fit.

1 gedachte over “Zwemselectie Door Water Fit begint sterk aan nieuw wedstrijdseizoen”

  1. Echt top al die prestaties! Regionaal laten jullie je zien. Wat zou het leuk zijn, als er in de selectie, ook een nationale topper naar voren zou komen. Bestuur en leden van DWF veel succes dit seizoen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld