Japans restaurant Oishi Fusion

Zorgen bij SGP-CU om Berenklauw

SLIEDRECHT – Op verschillende plaatsen in het dorp doet de Berenklauw het uitstekend. En dat is nu net de reden dat de fractie van SGP-ChristenUnie dinsdag 21 juli 2015 aan de bel trekt bij het college. De Berenklauw is een gevaarlijke plant. Je krijgt er huidirritatie van en in het ergste geval loop je brandwonden op. 

Enkele weken geleden trok raadslid van de SGP-ChristenUnie Ria de Mul al aan de bel. Ze meldde op twitter dat er Berenklauw stond bij de brede school aan de Deltalaan en meldde dit bij de gemeente Sliedrecht. (Foto Ria de Mul)

Ook Sliedrecht24 publiceerde erover, want ook aan de Parallelweg en Craijensteijn stond de plant in veelvoud. Nog altijd groeit de plant ook goed bij de afrit Sliedrecht-West / A15 komend vanuit Gorinchem.

Vragen
Inmiddels liggen er vragen bij het College van B & W. De SGP-ChristenUnie wil weten of bij het college bekend is dat de Berenklauw in Sliedrecht voorkomt in de Deltalaan bij de Brede school en langs de Craijensteijn? Is het bij het college bekend of er nog meer locaties in Sliedrecht zijn waar Berenklauw voorkomt? Is het bij het college bekend dat de Berenklauw en de Reuzenberenklauw, vooral in combinatie met uv-straling ernstige brandwonden kan veroorzaken? Is er in Sliedrecht beleid voor het omgaan met Berenklauw? Is het college bereid deze gevaarlijke plant in de bebouwde kom van Sliedrecht zo snel mogelijk met wortel en al te laten verwijderen?

Gevaarlijk
Berenklauw kan voor mensen ernstige huidirritatie veroorzaken. Vooral de stengel en de bladsteelharen veroorzaken wonden. Wie in aanraking komt met de plant terwijl de zon schijnt, kan er zelfs ernstige brandwonden aan overhouden. Zij kunnen zelfs zo erg zijn dat er wonden kunnen ontstaan tot in de derde graad. In minder ernstige gevallen ontstaat vaak eerst een brandblaar, die later overgaat in een soort zwerende wond. Het verdwijnen daarvan kan lang duren.

2 gedachten over “Zorgen bij SGP-CU om Berenklauw”

  1. Men moet gewoon wegblijven van dit groen. Men heeft niets te zoeken in dit gemeentegroen.

  2. Het is al jaren beleid dat op gevaarlijke locaties de berenklauw wordt verwijderd.
    En verder laten we de schepping gewoon in tact. Had de schepper er anders maar beter over na moeten denken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld