Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Stichting Groen blij dat lindes blijven staan

SLIEDRECHT – De Stichting Groen is blij dat de gemeente Sliedrecht de lindes achter de  Rembrandtlaan, de P.A. de Genestetstraat, en de Isaac da Costastraat snoeit en niet kapt.

Het voorstel komt van omwonenden. Sliedrecht Groen bestaat dit jaar 5 jaar. Deze linden staan aan de Baanhoek. (Foto Sliedrecht Groen)
 
“Wij zijn er trots op dat ze niet gekapt gaan worden. Het eerste voorstel was om van de tien bomen acht te kappen. Toen er protest kwam, ging het aantal omlaag naar vier. Het uiteindelijke voorstel was om twee bomen weg te halen. Nu wordt het flink snoeien en dat lost veel problemen die de aanvragers hadden op”, vertelt Raymond Coenraats, bestuurslid van Sliedrecht Groen. 
 
Klachten
Omwonenden klaagden over te weinig zonlicht, vallende bladeren in de herfst, vallende bloemblaadjes en overlast van luizendpoep. Coenraats: “De lindes zijn belangrijk voor de insecten (dracht van de bloemen-red.) en vogels. Omdat deze lindes ook veel motten trekken, huizen er ook vleermuizen. Nog een opmerking. Het valt ons op dat er veel bomen gekapt worden om dit soort redenen.”  

1 gedachte over “Stichting Groen blij dat lindes blijven staan”

  1. Goed zo Stichting Groen!! De mensen die ‘last hebben’ van bomen, moeten 10-hoog gaan wonen!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld