Japans restaurant Oishi Fusion

Roze lintje voor Albert Schweitzer ziekenhuis

SLIEDRECHT / DORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een roze lintje gekregen van de Borstkankervereniging Nederland.

De zorgverleners en medewerkers van de Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis, de polikliniek die is gespecialiseerd in diagnose en behandeling bij borstkanker, zeggen trots te zijn op het resultaat.

Criteria
Met het roze lintje wil de Borstkankervereniging patiënten inzicht geven in de patiëntgerichte borstkankerzorg van een ziekenhuis. Het ziekenhuis moet aan verschillende criteria voldoen, om voor een lintje in aanmerking te komen. Zo moet een ziekenhuis minimaal 100 patiënten behandelen per jaar. Verder wordt onder andere gekeken naar wachttijden, begeleiding, informatievoorziening, psychosociale zorg en de mogelijkheid tot plastische chirurgie. Om tot de vastgestelde criteria te komen, sprak de Borstkankervereniging met patiënten, beroepsgroepen, zorgverzekeraars en zorgverleners in ziekenhuizen. Elk jaar worden de eisen aangescherpt.

Locaties
Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vestigingen in Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk. De hoofdlocatie staat in Dordrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld