Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Restaurant in deel bankgebouw blijft optie

SLIEDRECHT – In Sliedrecht gonst het van de geruchten over wat er gaat gebeuren met een deel van het ABN-AMRO gebouw aan de Stationsweg in Sliedrecht. Een deel is nu verhuurd aan de bank inclusief 5 parkeerplaatsen en een kleine opslagruimte. In de rest van het gebouw zien de eigenaren van het pand graag horeca komen. Sliedrecht24 sprak met Fathi Taalab.

Het bankgebouw aan de Stationsweg, waarvoor een horeca-huurder wordt gezocht.

“Ja, de rest van het gebouw wordt bij voorkeur verhuurd aan een ondernemer met een zo breed mogelijk horecaconcept, zoals bijvoorbeeld een restaurant met een wereldkeuken of sushi all-you-can eat of een ander aantrekkelijk in de markt liggend concept. Zowel wij als de gemeente Sliedrecht zijn van mening dat er voor een dergelijk restaurant in het dorp plaats is”, zegt eigenaar van het gebouw Fathi Taalab. 

Meningsverschil
Op dit moment staat het gebouw te huur via Horecamakelaardij Klaassen. Taalab, die eigenaar blijft van het pand: “Wij hopen uiteraard dat er zo spoedig mogelijk een goede betrouwbare huurder wordt gevonden. Die mag met ons contact opnemen. We hadden goede huurders, maar doordat zij een meningsverschil kregen, zijn ze uiteindelijk uit elkaar gegaan. Daarmee is de huurovereenkomst officieel beëindigd, zodat er een nieuwe huurder gezocht kan worden.”

Gerucht
De familie Taalab betreurt het dat er verhalen de ronde doen dat in het pand nu ongeoorloofde praktijken plaatsvinden. “Wij vinden het heel vervelend dat hardwerkende Nederlanders zoals wij worden beloond met het gerucht dat er in het pand drugs zouden worden verbouwd. Toen we hieromtrent door de gemeente werden benaderd, zijn wij onmiddellijk samen met de gemeente ter plaatse gaan kijken. We zijn door het hele pand geweest, waarbij bleek dat het niet anders dan om een loos gerucht ging. We hebben niet anders dan met hard werken ons brood verdiend en dergelijke zaken verachten wij”, vertelt Taalab.

Parkeren
Het parkeerterrein is eigendom van Taalab. Dat werd er bij gekocht toen het pand eigendom werd. Taalab: “Tot op heden werd het door iedereen gebruikt, waardoor wij zelf of eventuele bezoekers voor ons soms niet konden parkeren. In de toekomst wordt het terrein ontoegankelijk voor anderen dan bezoekers van onze huurders.” De familie Taalab hoopt op dit punt op begrip van de bewoners van Sliedrecht. “Tot heden is hier geen rekening mee gehouden. We verzoeken een ieder om elders te parkeren. Dat wordt nu soms genegeerd”, aldus Taalab. 

Geinteresseerden kunnen contact opnemen via het e-mailadres: taalab@kpnmail.nl

2 gedachten over “Restaurant in deel bankgebouw blijft optie”

  1. Begrijpelijk dat de eigenaren het parkeerterrein zelf willen gebruiken. De Hervormde Gemeente heeft dit al een tijd terug gemeld in het kerkblad, met het verzoek aan de bezoekers van de Grote Kerk hun auto’s op een andere plaats te parkeren. Ik weet alleen niet hoe duidelijk de berichtgeving op het parkeerterrein zelf inmiddels is, zodat het voor iedereen duidelijk is welke parkeerplaatsen niet meer gebruikt kunnen worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld