Controle op het water rond Biesbosch

SLIEDRECHT / DORDRECHT – Zaterdag 18 juli 2015 is op en om het water van de Biesbosch een grote controle gehouden op, onder andere, het naleven van vaarregels, open vuur, loslopende honden, de visserijwet, parkeergedrag en illegaal crossen. Dat bericht de politie Rotterdam maandag 20 juli 2015.

Politie, Omgevingsdienst, Sportvisserij Zuidwest, Staatsbosbeheer, Toezicht en de parkwachters van Nationaal Park de Biesbosch bundelden zaterdag de krachten om het hele gebied van de Hollandse en de Sliedrechtse Biesbosch te controleren. (Foto Politie Rotterdam e.o.)

Het gaat om het gebied vanaf Willemsdorp tot en met de Merwelanden en het natuurgebied en de polders die er tussen gelegen zijn.

Controle  
Op het water zijn de bestuurders van meerdere bootjes gewaarschuwd voor het niet dragen van het dodemanskoord, het ontbreken van registratienummers en te hard varen. Ook zijn diverse bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken of niet dragen van reddingsvesten.

Open vuur 
Zes keer schreef de politie een bekeuring voor overtredingen van de Visserijwet. Tien vissers kregen een waarschuwing. Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor open vuur en het los laten lopen van de hond waar dit verboden is.

Crossen
De actie richtte zich ook op illegaal crossen over de dijken. In het gebied werden diverse quads, crossers en scooters gezien die vermoedelijk van plan waren om of net klaar waren met illegaal crossen in het gebied. Omdat zij niet op heterdaad betrapt werden, kwamen zij weg met een stevige waarschuwing. Scooters en quads die buiten de reguliere werden betrapt, kregen een bekeuring. Ook werden bekeuringen geschreven voor rijden zonder helm en onverzekerd rijden.

Positief
Door omwonenden werd positief gereageerd op de actie. Zij vertelden de agenten dat zij veel overlast ondervinden van illegale crossen en fietsers die de afsluiting van de dijk negeren. De dijk tussen de Zanddijk en de Zuid-Westdijk is afgesloten aan beide zijden met hekken. De bewoners geven aan dat fietsers regelmatig op en langs de hekken klimmen.

Hond
Voor de eigenaresse van een hond kwam de controle van de politie als geroepen. Terwijl de agenten om kwart voor negen ’s avonds door het Park Langs de Engel reden, was haar hond op een dijklichaam tussen twee hekwerken geraakt. De agenten hebben de hond bevrijd uit zijn benarde situatie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld