Zomerexpositie van start; lokale kunstenaars krijgen kans hun werk te laten zien

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 zet opnieuw vier kunstenaars met Sliedrechtse roots op de kaart. Zaterdagmiddag 29 juni 2024 werd de expositie geopend met genodigden. Komende maanden is de kunst die zij maken te bewonderen. 

De kunstenaars, hun familieleden en vrienden waren zaterdagmiddag aanwezig. Werk van v.l.n.r. Auke Kraaijeveld, Coby de Boon, Janneke Gort en Arianne Moerman is tot zaterdag 24 augustus 2024 te zien in het Sliedrechts Museum. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Voorzitter Joost Verhoef leidde opzet van de nieuwe tentoonstelling in. Het is niet de eerste keer dat lokale kunstenaars een kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben. Samensteller Bert Gort vertelde dat de kunstenaars, nu woonachtig in Sliedrecht, Papendrecht, Giessenburg en Kinderdijk (de meesten zijn in Sliedrecht geboren – red.), vaak niet uit zichzelf naar het museum toe komen. “Ik word getipt en ga dan naar ze toe. Ze zeggen dan niet meteen ‘ja, ik wil exposeren’. Het is weer een feest om deze tweede expositie te mogen maken. Zoveel prachtige en bijzondere werken. Zeer de moeite waard om te komen bekijken.”

We zetten de kunstenaars nog even op een rij hieronder:

  • Auke Kraaijeveld komt uit Sliedrecht en is een geweldige tekenaar. En dat is geen wonder, want hij komt uit een artistieke familie met veel teken- en schildertalent. Zijn broer Ton heeft al eerder in het museum geëxposeerd. Auke maakt tekeningen van momenten die op zijn weg komen. Dat resulteert in prachtige werken.
  • Coby de Boon woonde lang in Sliedrecht, momenteel in Papendrecht. Zij oefent al jaren haar hobby uit in het werken met keramiek. Daarin begeleidt ze ook mensen in het Keramiek Atelier, dat ooit begon in het pandje tegenover De Schalm. Haar bijzondere beelden zijn zeer de moeite waard.
  • Janneke Gort, ook van oorsprong een Sliedrechtse. Ze woont nu in Giessenburg en schildert sinds 2006 om haar fantasie uit te beelden in kleurrijke abstracte werken.
  • Arianne Moerman uit Kinderdijk, beeldhouwster en schilder. Zij werkt met marmer en volgde daarvoor workshops o.a. in Italië. Ook maakt zij beelden in was die later in brons gegoten worden en tekent en schildert ze. In 2019 was een van haar werken te zien in het Rijksmuseum. Zij was geselecteerd uit de inzendingen voor de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt!’.

1 gedachte over “Zomerexpositie van start; lokale kunstenaars krijgen kans hun werk te laten zien”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld