Schaker Theo Theunisse nieuwe jeugdkampioen

SLIEDRECHT – Theo Theunisse is donderdagavond 27 juni 2024 opnieuw jeugdkampioen van Schaakvereniging Sliedrecht geworden. Hij was dat ook in 2023. Met ruime voorsprong eindigde de jeugdkampioen, die inmiddels ook furore maakt bij de senioren, ongeslagen op de eerste plaats in groep 1.

Erevoorzitter Jerry van Rekom mocht in totaal 23 bekers uitreiken aan de Sliedrechtse schaakjeugd. Uiteraard was er één voor kampioen Theo Theunisse (foto). (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Hij hield Jaimy Bakker en Bart van der Beek ruim achter zich. Theo is zodoende het talent om de komende jaren rekening mee te houden. Naast de bovengenoemde spelers werden in groep 2 kampioen Rik Slagboom, Chiel Plug en Philip Leenman gehuldigd, maar mochten Ezra Nagtegaal en Shane Driesprong ook een beker in ontvangst nemen. Bij de Blitz-competitie (snelschaken) was Micha de Jong duidelijk de sterkste.

Beste teamschaker
Met een score van maar liefst 90% werd hij de terechte kampioen, Jaimy Bakker en Theo Theunisse maakten het podium compleet. Opvallend in de top-10 waren de zevende plaats van Ezra Nagtegaal en de negende plaats van Chiel Plug. Als beste teamschaker kwam William Theunisse uit de bus. Hij scoorde in de teamcompetitie het beste. Roël Koopman eindigde keurig als tweede, terwijl Yaroni Theesing verrassend derde werd. Op donderdag 5 september 2024 begint het nieuwe schaakseizoen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld