Actiemarkt Boazkerk zorgt voor sfeer en ontmoeting

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Op het schoolplein van de Johannes Calvijnschool aan de Scheldelaan is zaterdag 29 juni 2024 de actiemarkt van de Boazkerk gehouden. Mede door het zomerse weer en het gevarieerde aanbod bij de kramen was het jaarlijks terugkerende evenement weer een groot succes. Onderlinge ontmoeting stond ook dit jaar weer centraal. De opbrengst van de markt was bestemd voor de Boazkerk.

Aan de inwendige mens was ook gedacht. Friet met een kroket of frikandel, kibbeling, een broodje hamburger of kipsaté, er was keus genoeg. Wie trek had in oliebollen, kon met een volle zak naar huis. Verkoeling was ook nodig, de moeder op de foto geniet in de ‘zitkuil’ met haar zoontje van een lekker ijsje. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

Wie even lekker wat wilde drinken, kon terecht bij een koffiekar. Er waren ook verse smoothies. Qua etenswaren waren (jeugdige) bezoekers ook aan het juiste adres voor onder andere kaas, luxe koeken/appelflappen en snoep. Kramen met bloemen, kleding en boeken trekken altijd veel belangstelling. In het kader van ‘omzien naar elkaar’ worden altijd veel kaarten gekocht. Verder waren er nog kramen met onder meer Lego, sieraden en cosmetica. De lokale SGP-ChristenUnie was met verschillende (gemeenteraads)leden aanwezig met een infotent.

Tekst gaat verder onder foto.

Brandweerauto
Voor de kinderen waren er ook leuke dingen te beleven. Op het schoolplein stond een groot opblaas-stormbaan-springkussen. De leerlingen van de Johannes Calvijnschool gaan het vast jammer vinden als ze komende maandag zien dat het springkussen al is opgeruimd. Veel kinderen – niet alleen jongens, maar ook meisjes – stonden in de rij om een ritje mee te maken in de oudste brandweerauto van de plaatselijke brandweer. De DAF tankautospuit uit 1970 wordt door Stichting DAF Brandweer Sliedrecht in ere gehouden en wordt bij speciale evenementen nog regelmatig ingezet. Niet om vuur te bestrijden maar voor plezier.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld