Zaterdag autowasactie met opbrengst voor jongerenreis naar Rwanda

SLIEDRECHT – Zeventien jongeren van de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat gaan deze zomer twintig dagen naar Rwanda met tal van activiteiten. Zaterdag 15 juni 2024 houden zij van 09.00 – 16.00 uur een autowasactie. Dat gebeurt bij Van Beest aan Industrieweg 6. 

Het is niet de eerste keer dat een groep van de kerk naar Rwanda gaat.  De jongeren betalen hun eigen reis- en verblijfkosten, maar daarnaast hebben ze het hele jaar door met allerlei acties geld ingezameld voor de projecten die ze bezoeken. De autowasactie is altijd een vast onderdeel voor het inzamelen van geld. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De kosten bedragen € 12,50. Voor € 15,00 krijg je er tijdens het wachten koffie/thee en koek bij.

Tekst gaat verder onder foto.

In gesprek
Tijdens de reis naar Rwanda bezoeken de jongeren de partnergemeenten van de kerk, Mbati en Mwirute. Ze ondersteunen de kerken met de aanschaf van muziekinstrumenten voor de kerkdiensten en het opzetten van een varkensfokkerij voor de allerarmsten. Ze bezoeken ook de genocide memorial centra en gaan in gesprek met een ‘Lightgroup’. Dat zijn daders en slachtoffers van de genocide die zich met elkaar hebben verzoend. Ook zij worden financieel ondersteund o.a. door de betaling van ziektekostenverzekering.

Wonen
De Sliedrechtse jongeren trekken tijdens hun verblijf en reis door Rwanda op met tien Rwandese jongeren uit de partnerkerken. Samen organiseren ze een Summercamp bij Mwana Ukundwa. Deze organisatie zorgt voor opvang en begeleiding van weeskinderen én kinderen en jongeren met HIV en Aids. Ook bezoeken ze de zusters van Abaja ba Kristo. Ook van die organisatie ondersteunen ze verschillende projecten. Zorg voor kinderen en ouderen; o.a. een landbouwproject, irrigatie projecten en begeleiding van studenten. 

1 gedachte over “Zaterdag autowasactie met opbrengst voor jongerenreis naar Rwanda”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld