Geboren Sliedrechter Zonnenberg leidt nieuw landelijk projectkoor

SLIEDRECHT – Medio september 2024 start het christelijk projectkoor ‘Grace-Choir’ het repetitie-seizoen. Vanwege het grote animo beginnen ze met een tweede project. Het idee is om dit met mensen uit heel Nederland te vertolken onder de bezielende leiding van dirigent en geboren Sliedrechter Martin Zonnenberg. De muzikale begeleiding is in handen van Peter Wildeman (orgel), Joost van Belzen (piano) en als soliste treedt Tenira Sturm op.

Eerder dirigeerde Martin Zonnenberg landelijke koren als het Groot Reformatiekoor en het Hallelujakoor. Zonnenberg, hier eerder met een ontvangen gouden onderscheiding met bijbehorende oorkonde, bewerkt speciaal voor het nieuwe koor arrangementen in allerlei stijlen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht)

Gezongen worden liederen die wereldwijd herkenbaar en geliefd zijn. De concerten vinden plaats tussen november 2024 en juni 2025. Je krijgt drie repetities in jouw eigen regio en een generale voorafgaand aan het eerste concert. Inbegrepen zijn ook vijf unieke concerten die ze hopen te geven in de mooiste kerken van Nederland. 

Generale
Tussen sept.’24 – nov.’24 komen de deelnemers drie keer bij elkaar om te oefenen o.l.v. een regio dirigent. Op deze website staat de regio’s met de datums en tijden vermeld. Je krijgt een muziekmap en krijgt oefenbestanden voor elke stemsoort toegezonden, waarmee je thuis de liederen in jouw eigen stemsoort kunt instuderen. Voorafgaand aan het eerste concert is er een generale.

Concerten:
Het projectkoor geeft van november 2024 t/m juni 2025 een vijftal concerten in de mooiste Nederlandse kerken, o.a. in Amersfoort, Dordrecht en Hasselt. Tijdens een driedaagse koorreis naar Parijs en Gent zingen de deelnemers in de prachtige kathedralen.

Kosten en aanmelden
De kosten zijn € 79,– p.p. voor het hele seizoen. Je krijgt daarvoor een muziekmap, repetities en vijf concerten. Enthousiast geworden en zing je mee? Je kunt je hier online opgeven.  

2 gedachten over “Geboren Sliedrechter Zonnenberg leidt nieuw landelijk projectkoor”

  1. Graag willen wij deel uitmaken van het projectkoor en zien uw uitnodiging met alle verdere informatie met belangstelling tegemoet.
    Wij, dat zijn Jaap en Alie Weijer.
    Eindhoven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld