Zandzakken beschikbaar bij gemeentekantoor

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht verwacht meer overlast als er nog meer regen valt. Er is tijd nodig om dit overtollige water dat zondag- op maandag 30 en 31 augustus 2015 viel af te voeren, het duurt naar verwachting ongeveer twee dagen om het water dat tot nu toe is gevallen, af te voeren. Als er nog meer regen valt, kunnen de systemen het niet meer aan.

De gemeente Sliedrecht stelt gratis zandzakken beschikbaar. Je moet ze zelf vullen. (Foto John Huijzer)

Dat zegt de gemeente Sliedrecht maandagmiddag. Het watersysteem in Sliedrecht is wel berekend op zoveel regenval, maar daardoor is het systeem nu overvol. Dit kunt u bijv. zien aan het hoge waterpeil in de singels, sloten en vijvers. De gemeente stelt daarom gratis zandzakken beschikbaar.

Zelf vullen
Het is volgens de gemeente nu niet te voorspellen of en waar deze overlast zal optreden. “We vragen daarom de inwoners van Sliedrecht zelf een inschatting te maken van het risico voor hun woning. Voor inwoners die denken dat risico te lopen, liggen deze zandzakken klaar bij het gemeentekantoor. Inwoners kunnen de zandzakken zelf terplekke vullen. Er geldt een maximum van tien zandzakken per woning. Ophalen is mogelijk tot 18.00 uur.

Instanties
Als u wateroverlast in uw woning heeft, kunt u de brandweer benaderen voor hulp bij het leegpompen van uw woning. Schademeldingen kunnen direct bij de verzekeraar worden ingediend. Zondag- op maandag viel ook in Sliedrecht uitzonderlijk veel regen. Het waterschap spreekt van zeer extreme weersomstandigheden eb houdt een liveblog bij over de wateroverlast.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld