Inwoners mogen zich uitspreken over verkeer

SLIEDRECHT – Voor het nieuw op te stellen verkeersbeleidsplan peilt de gemeente de mening van inwoners. De komende weken tot 25 september wordt er een enquête uitgezet bij het bewonerspanel Sliedrecht en via de gemeentelijke website

Er is behoefte aan een nieuw plan vanwege diverse ruimtelijke ontwikkelingen. (Foto Sliedrecht24)

In het College Uitvoeringsprogramma 2014-2018 wordt het belang van verkeersveiligheid benadrukt. Wethouder Theo den Braanker: “Inwoners van Sliedrecht moeten zich op een prettige en veilige manier door het dorp kunnen bewegen. Of dat nu met het openbaar vervoer is of met de auto, per scootmobiel, te voet of op de fiets. We horen graag van onze inwoners wat voor hen belangrijk is”.

Verkeersbeleidsplan
Het nieuwe verkeersbeleidsplan volgt het plan uit 2010 op. Een groot deel van de wensen is ondertussen gerealiseerd. Er is behoefte aan een nieuw plan vanwege diverse ruimtelijke ontwikkelingen (o.a. Staatsliedenbuurt, Burg. Winklerplein, Watertorenterrein) waarbij het wenselijk is om vooraf na te denken over de effecten op het wegennet en om te kijken of er kansen zijn om bestaande verkeersproblemen op te lossen.

Kritisch
In Sliedrecht is het gebruikelijk dat circa elke vijf jaar kritisch naar het verkeersbeleid wordt gekeken en de prioriteiten bepaald worden. In Sliedrecht is de afgelopen jaren geïnvesteerd in de hoofdwegenstructuur, waardoor de verkeersstromen aanzienlijk gewijzigd zijn. Daarom is het ook wenselijk om deze effecten kritisch te volgen.

Presentatie
De resultaten worden in oktober aan de gemeenteraad gepresenteerd. Op basis van deze informatie kan zij een goede afweging maken waar de gemeente de komende jaren aandacht aan moet besteden en waar in geïnvesteerd moet worden. Deze uitkomsten worden uitgewerkt in het verkeersbeleidsplan.

1 gedachte over “Inwoners mogen zich uitspreken over verkeer”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld