Gevolgen wateroverlast zijn nog niet voorbij

SLIEDRECHT – Omdat er veel water is gevallen, staan ook de sportvelden blank. Juist maandag 31 augustus beginnen veel verenigingen na een zomerstop met hun activiteiten. Of zijn activiteiten die al waren begonnen voor vandaag afgelast. 

“Vijver Middenveer wel een meter hoger. Tuin blank”, schrijft Paul Visser op Facebook. (Foto Paul Visser) 

SKC Merwede schrijft maandagmorgen op twitter: “Ook hier heeft het flink geregend, halve veld nog blank, dus neem je zwemspullen mee!” Bij andere clubs is het niet veel anders.

Burgemeester
Een inwoner twittert: “Hoog slootwater in de buurt. Beschoeiing is onzichtbaar en bij de mensen die aan de slootkant wonen staat het water in de tuin.” Dat bevestigt burgemeester Bram van Hemmen op twitter: “Sloten Werensteijn zeker 50cm hoger dan normaal. Wat een berg water is er gevallen. Sterkte aan een ieder wiens kelder oid vol staat/stond.” Bij woningen achter de Elzenhof (aan Deltalaan zijde – red.) zijn ook sloten overgelopen net als bij de Populierenhof en de Boslaan. Bij de Parallelweg was er ook sprake van wateroverlast net als aan de Stationsweg. Op sociale media zijn veel berichten uit Sliedrecht te vinden over het hoge water en vijvers, die buiten de oever zijn getreden. 

Vrij
Vanwege de wateroverlast hebben scholieren van het Griendencollege (gesprongen afvoer -red.) en de school Bleyburgh een dag vrij. Maandag overdag was de brandweer nog druk met de wateroverlast, zoals o.a. een melding aan de Thorbeckelaan. De weersverwachting is niet gunstig. Er wordt in de loop van maandag opnieuw regen verwacht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld