Woningcorporatie Tablis Wonen wil af van verhuurdersheffing

SLIEDRECHT – Het vele geld dat woningcorporaties betalen aan het rijk voor verhuurdersheffing moet als het aan Tablis Wonen ligt, worden afgeschaft. Dat bericht de organisatie donderdag 27 mei 2021 op sociale media. 

Directeur bestuurder bij Tablis Wonen is Liesbeth Marchesini. (Foto Tablis Wonen)

“Geld dat we liever inzetten voor nieuwbouw, verduurzaming, betaalbaarheid en leefbaarheid”, betoogt de Sliedrechtse woningcorporatie, uiteraard met het oog op de kabinetsformatie en de aandacht daarvoor.

Tekst gaat verder onder tweet.

Woningcorporaties moeten over hun woningbezit jaarlijks een verhuurdersbelasting betalen. Al jaren wordt tegen de verhuurdersheffing geprotesteerd. Geld dat corporaties niet meer kunnen investeren in sociale woningbouw. “De miljarden die woningcorporaties via de verhuurdersheffing afdragen aan de schatkist, zijn hard nodig in de sociale huursector. Er zijn meer sociale huurwoningen nodig voor verschillende groepen woningzoekenden. Ook moeten huren betaalbaar blijven. Corporaties willen daar graag mee aan de slag. Maar iedere euro die corporaties afdragen, kost een veelvoud daarvan aan investeringen”, schrijft Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Zij worden gesteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Woonbond. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld