Aanmelden voor gesprek tussen atheïsten, ietsisten, moslims en christenen

SLIEDRECHT – Tot het coronavirus het samenkomen veranderde had ds. Gerard Vrooland in Pand 33, Kerkbuurt 264, gesprekken tussen mensen die zich atheïst of ietsist, moslim of christen noemden. Binnenkort wil Vrooland de draad weer oppakken en hij zoekt nu belangstellenden. 

Geïnspireerd door de thema’s heeft ds. Gerard Vrooland een boek geschreven dat enkele maanden geleden is uitgegeven. Daarin maakt hij duidelijk dat standpunten worden gevormd door een voorkeur of anders gezegd, door liefde. De titel van het boek is De liefde laat niemand vrij en het is te verkrijgen bij elke boekhandel. (Foto Gerard Vrooland)

“In deze tijd van polarisatie is het nodig dat verschillend denkende mensen open leren spreken over verschillen en overeenkomsten. Elkaar overtuigen is vaak een doodlopend traject. Elkaar leren begrijpen, helpt om jezelf te beter begrijpen en je te oriënteren op je eigen sterke of zwakke kanten in je mening”, stelt Vrooland donderdagmiddag 27 mei 2021 in Pand 33.

Aanmelden
Vrooland wil geïnteresseerden uitdagen om mee te doen met deze gesprekken die ethisch, filosofisch en theologisch van aard zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij hem door te bellen met tel. 06-30474312. 

2 gedachten over “Aanmelden voor gesprek tussen atheïsten, ietsisten, moslims en christenen”

  1. Dit lijkt mij echt een goede actie: meer begrip voor elkaars geloof. Het verschil tussen de geloven is mogelijk veel groter dan tussen atheïsten en gelovigen.

    In die zin zou je ook een stap verder kunnen gaan. Bijvoorbeeld een religieplein waar alle soorten kerken en moskeeën bij elkaar, in eigen vormgeving, naast elkaar staan en men elkaar vaak ziet tijdens alle soorten religieuze feestdagen maar ook tijdens bezoek waar alle mensen elkaar tegenkomen. Een mooie katholieke kerk, een somberder ‘zware’ kerk, een mooie moskee, een synagoge of iets ertussenin.

    En dan een open dag organiseren waarbij je echt de verschillen kunt proeven. Het zou best kunnen dat men dan veel beter ziet dat die verschillen wel meevallen en daarmee ontstaat, precies als de doelstelling boven aangeeft, meer begrip voor elkaar.

    Ik zie in Sliedrecht Noord een prachtig plein met al die gebedshuizen rondom een mooie, grote plas met een strandje en vele terrasjes, kleine winkeltjes in een vredige omgeving, precies zoals het geloof in het algemeen gepresenteerd wordt: liefde.

    Daarmee staat Sliedrecht dan weer op de kaart en worden we, opnieuw, een bezienswaardig en zelfs een vooruitstrevend dorp dat zelfs wereldnieuws wordt.

  2. Geloofstradities kunnen van elkaar dingen leren en ook dingen afleren. Dit is een mooi idee om eens met elkaar in gesprek te gaan in plaats van over elkaar te praten zonder elkaar te ontmoeten en recht in de ogen te kijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld