Winstpartij voor S.K.C. Merwede

SLIEDRECHT – Sliedrechtse Korfbal Club Merwede won zaterdag 21 november 2015 de uitwedstrijd tegen korfbalvereniging DES uit Delft.

Volgens de Sliedrechtse korfbalvereniging was Merwede bij aanvang van de wedstrijd gewaarschuwd. DES had de eerste twee wedstrijden verloren, dus zou de vereniging uit Delft er volgens de club op gebrand zijn om punten te pakken. De thuisploeg scoorde de eerste doelpunten, maar Merwede schrok daar niet van en antwoordde met vier doelpunten op rij. Gedurende de eerste helft bleef Merwede de bovenliggende partij, maar de club kon geen afstand nemen van DES. De thuisploeg bleef tot de rust aanhaken en beperkte de schade tot 5-7.

Verhoef
In de rust gaf coach Enno Verhoef aan dat de foutjes uit het spel gehaald moesten worden en dat kansen moesten worden afgerond. De broers Steven en Robbert Bakker scoorden allebei meteen na rust en brachten de stand daarmee op 5-9. De ploeg uit Delft kon net als in de eerste helft aanhaken door het verschil niet groter te laten te worden dan vier punten. Bij een stand van 11-14 was het Merwede die de gaskraan nog een keer opengooide. De club scoorde vijfmaal op rij. DES kon voor de statistieken nog twee keer scoren en bracht de eindstand op 13-19. Kevin van Beest scoorde de meeste keren voor S.K.C. Merwede. Hij maakte vier goals. Ramon van Meeteren, Tessa Visser en Steven Bakker scoorden drie keer. Simone de Graaf en Robbert Bakker maakte twee goals en Jolanda Redelijkheid en Iris van Eijl maakten elk nog één punt voor de club.

Thuiswedstrijd
Merwede staat nu met vijf punten bovenaan, gevolgd door HKV Achilles, CKV Valto en RWA, die alle drie vier punten hebben. Zaterdag 28 november 2015 speelt Merwede een thuiswedstrijd tegen Roda uit Westzaan. De wedstrijd begint om 13.35 uur.