Vrijdag Winterfair ‘Out of the door’

SLIEDRECHT – Een deel van de wijk de Oude Uitbreiding staat vrijdagavond 27 november 2015 in het teken van de Winterfair ‘Out of the door’. Het evenement is van 18.30-22.00 uur. Het is de tweede editie en zeker 55 deelnemers hebben zich aangemeld. 

In de Hugo de Grootstraat werd in 2014 het initiatief genomen. (Archieffoto Lida van Dijk)

Zij verkopen vanuit hun voordeur of tuin. Het gaat om zelfgemaakte producten of tweedehands spulletjes, zoals brocante, retro, boeken, speelgoed, kaarten, kleding en woonaccessoires. Dit jaar nemen de volgende straten deel: Hugo de Grootstraat, achterzijde Adriaan Volkersingel, Johan Kraaijeveldstraat, Piet Heinstraat, Burgemeester Drijberplein, Oranjestraat en Piet Rijsdijkstraat. 

Saamhorigheid
Bezoekers van de fair kunnen lekker snuffelen tussen de uitgestalde koopwaar van de enthousiaste deelnemers in bovengenoemde straten. Organisatoren van het evenement zijn Lida van Dijk, Marielle Stuij en Jeanette Mijnster. Zij hopen dat dit initiatief de saamhorigheid in de wijk vergroot. “We merken nu al dat deelnemers elkaar opzoeken en plannen bedenken om hun straat tot een sfeervol geheel te maken. Echt superleuk!”, aldus de drie vrouwen. De deelnemers zijn te herkennen aan hun verlichte tuinen en witte ballonnen.

Weinig parkeerruimte
Na het succes van vorig jaar is de fair uitgebreid. In Hugo de Grootstraat, bij de nummers 72 en 74, zal door de organisatie van de fair een kraam worden ingericht, waar warme chocomelk en heerlijke oliebollen worden aangeboden tegen een kleine vergoeding. Vanwege gebrek aan parkeergelegenheid worden de bezoekers gevraagd zo mogelijk lopend of met de fiets te komen. Juist met het oog op de cadeaumaand december is de Winterfair ‘Out of the door’ een aanrader.

Wie zich nog wil opgeven om mee te doen, kan zich aanmelden via e-mail: winterfairoutofthedoor@outlook.com

Plaats een reactie

*=Verplicht veld