Kinderen krijgen Wateroorkonde van Sinterklaas

SLIEDRECHT – Ze zijn vaste museumbezoekers geweest en worden daarvoor beloond. Dat gebeurt vrijdag 27 november 2015 in het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk. Niemand minder dan Sinterklaas persoonlijk komt aan 9 kinderen een Wateroorkonde uitreiken. 

Sinterklaas wordt tussen 15.45 en 17.00 uur in het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk verwacht. Of er ook Pieten bij zijn is niet bekend. “O, kom er eens kijken…” (Foto Bob Rekelhof / Sliedrecht24)

Hoe zit het in elkaar? Het Erfgoedhuis Zuid-Holland heeft eerder dit jaar Waterpaspoorten uitgedeeld aan kinderen. Kinderen die meer dan vijf stempels hebben verzameld in verschillende musea – dat zijn dus negen kinderen – worden door Sinterklaas feestelijk toegesproken en ontvangen een Oorkonde.

Bakermat
Aan de Waterpaspoort-actie van het erfgoedhuis heeft het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht volop meegedaan. Sliedrecht is immers de bakermat van de mondiale baggerindustrie. Waterbouwkunde noemen ze dat tegenwoordig. Of Sinterklaas dit allemaal in zijn grote boek heeft staan, mag je aanstaande vrijdag zelf komen ervaren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld