Van Wezel eind van dit seizoen weg bij Sliedrecht Sport

SLIEDRECHT – Na afloop van dit seizoen zal Matt van Wezel geen trainer-coach meer zijn van Dames 1 van Sliedrecht Sport. Van Wezel aanvaardde onlangs per aanstaande zomer de functie van bondscoach van het vrouwenteam van Noorwegen. Beide functies blijken niet te combineren. Dat maakt Sliedrecht Sport maandag 8 januari 2018 bekend.

De periode van Matt van Wezel als hoofdcoach bij Dames 1 van Sliedrecht Sport blijft daarmee op drie jaar staan. In principe was bij zijn aanstelling een termijn van vier jaar overeen gekomen met jaarlijkse evaluatiemomenten. (Foto Peter Verheijen)

“Jammer”, aldus Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport. “Matt heeft met Sliedrecht prachtige resultaten weten te behalen. Landskampioen, de Supercup en winst in de Champions League. Het is dan ook niet gek dat hij internationaal in de belangstelling staat. We hebben gezamenlijk nog bekeken of er een en ander zo aan te passen viel dat Matt voor Sliedrecht behouden kon blijven, maar daar bleken te veel haken en ogen aan te zitten. We hebben met Dames 1 flinke doelstellingen en ambities. Dat vraagt gewoonweg veel tijd en aandacht van onze hoofdcoach.”

Nog een prijs
“Ik werk met enorm veel plezier bij Sliedrecht Sport”, licht Matt van Wezel toe. “De functie als bondscoach is echter een mooie stap. Maar, het is pas begin januari. Eerst gaan we ons maximaal concentreren op de komende maanden met Sliedrecht. We draaien volop mee voor de titel, staan in de halve finale van de beker en moeten woensdag Europees aan de bak. Ik wil graag met een prijs afscheid nemen.”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld