Dames Sliedrecht Sport lopen verder uit op VC Sneek

door Wim van Mourik
GENNEP / SLIEDRECHT – Zonder zich overmatig te hoeven inspannen heeft koploper Sliedrecht Sport zondag 7 januari 2018 het inhaalduel bij Flynth Fast met 0-3 gewonnen. Door deze zege heeft de landskampioen bij de volleybalvrouwen de voorsprong op aartsrivaal VC Sneek vergroot tot zes punten.

De eredivisie dames van Sliedrecht Sport. (Foto via Sliedrecht Sport)

Komende zaterdag staat de topper tegen VC Sneek op het programma, bij winst van Sliedrecht Sport lijkt de reguliere competitie zo goed als beslist en gaat men later met vijf extra bonuspunten van start in de kampioenspoule.

Goede acties
In de goed bezette sporthal Pica Mare te Gennep kon Sliedrecht Sport na een aanvankelijk gelijk opgaande eerste set een gaatje te slaan bij een 10-10 stand. Goede acties van Lynn Thijssen en Lea van Rooijen hielpen Sliedrecht Sport via 12-18 en 16-22 naar een 18-25 eerste setwinst. Het beste van de Limburgse fusieclub (Flamingo’s en Activia zijn tot één team FAST gesmeed) kwam in de tweede set, waarin men bij een 23-19 stand dichtbij setwinst was. Een knappe servicebeurt van Lisa Vossen gooide voor de thuisclub echter toch nog roet in het eten : 23-25. Deze tegenvaller haalde veel weg van de inspiratie van de door blessures geteisterde Limburgse formatie (de al enige tijd geleden gestopte oud Sliedrecht Sport speelster Shannon Gerhardt moest noodgedwongen de libero positie innemen), die er in de derde set niet meer aan te pas kwam : 16-25.

Nuttige start
Al met al een nuttige start van Sliedrecht Sport in het nieuwe kalenderjaar 2018, tevens kon voor de zware klus van komende woensdag tegen het Franse Béziers weer enig nieuw spel- en wedstrijdritme worden opgedaan.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld