Brandweer Sliedrecht helpt bij woningbrand

HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT – Brandweer Sliedrecht is zondagavond 7 januari 2018 te hulp geroepen bij het blussen van een woningbrand aan de Molenstraat / Damstraat in Hardinxveld-Giessendam. De brand brak kort na 18.00 uur uit en was bijna drie kwartier later onder controle. Kort na 19.30 uur kon de brandweer gaan inpakken.

De woning maakt onderdeel uit van een rijtje huizen achter de Molenstraat. Omliggende huizen hebben rook- en waterschade. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het sein ‘grote brand’ werd gegeven om genoeg manschappen te hebben om het vuur te blussen. Iedereen die last van de rook had bij de uitslaande brand werd verzocht om ramen en deuren te sluiten en ventilatieroosters dicht te zetten.

Ontruiming en opvang
Het ging om een brand in een huizenblok. Een aantal woningen werd ontruimd en de bewoners werden opgevangen. De bewoners kunnen in verband met brand-, rook- en waterschade niet terug naar hun woning. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht. 

Afgesloten
Hulpdiensten van de brandweer waaronder een hoogwerker en ambulancepersoneel kwamen naar het incident. De Molenstraat en Damstraat waren tijdelijk afgesloten voor overig verkeer. Bij de brand kwam veel rook vrij. Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van Hardinxveld-Giessendam liet zich informeren over de situatie.

Bevriezing
In verband met bevriezing van het wegdek door bluswater heeft de gemeente strooizout geregeld. Ondanks dat het ijzig koud was, trok de brand veel publiek. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid had op hun website verzocht om niet naar de plaats van het incident te komen en de hulpverlening de ruimte te geven. 

1 gedachte over “Brandweer Sliedrecht helpt bij woningbrand

  1. Geweldig werk door deze mannen.
    Vooral de hoogwerker heeft goed werk geleverd Kan dan dichtbij geblust worden.
    Buren uit omliggende dorpen, bedankt!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld