Wethouder test verkeerskennis bij bezoekers Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer testte zaterdagmiddag 5 juni 2021 de verkeerskennis van bezoekers van het Burgemeester Winklerplein. Dat deed hij samen met enkele dames van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROVZH).

Vragen volgden naar aanleiding van het motto ‘Ik de woonwijk rij ik rustig…’. Er werden gesprekjes aangeknoopt over snelheid, gesproken over ergernissen en wat wel en niet is toegestaan. (Foto ROVZH via sociale media Ton Spek)

Snelheid in het verkeer in Sliedrecht is ergernis nummer één. Gemiddeld werden van de vijf vragen twee goede antwoorden gegeven. Vijf van de bijna tachtig mensen die zijn ondervraagd, konden alle vragen goed beantwoorden. Spek: “Het kan dus nog een stuk beter! Kijk wat vaker naar de snelheid. Maak een punt van nul. De meeste mensen schatten de remweg verkeerd in, maar liefst 26 meter bij 50 km. Dat geldt ook voor de hoogte van een bekeuring.” ROVZH was zaterdagmiddag ook actief bij Jumbo Kerkbuurt.

4 gedachten over “Wethouder test verkeerskennis bij bezoekers Burgemeester Winklerplein”

  1. Weer zo’n geval van “Als het kalf verdronken is, dempt men de punt”. In 1993 de eerste reorganisatoe van de politie. Gemeentepolitie werd opgeheven. In 2015 opnieuw reorganisatie politie. Elke keer minder en bijna geen politie meer in Sliedrecht. Handhaving en zichtbaarhwid van de politie is nul komma nul. Nu ee aktie dat er te hard gerexen wordt. Dit is al jaren zo en er wordt al jaren niets aangedaan. De gemeente mag hand ook wel in eigen boezem steken. Alleen het plaatsen van borden 30 km zone heeft geen rechtsgrond. Er moeten snelheidsbeperkende maatregelen bij. Al jaaaaaren geleden in bracht bij het wijkplatform en er is totaal nog niets veranderd. Kijk naar de P.C Hooftlaan. Ik kan wel meerdere straten noemen. Gewoon regelen dat de wegen voldoen aan de inrit hing eisen voldoen t.a.v. snelheid en gewoon handhaven. Dikke bekeuringen uitschrijven. Dan leren de overtreders het wel af. Op deze manier mensen bewust maken werkt voor geen meter. Dus verloren tijd deze actie. Ook worden de ondervraagden nog even de attendeert hoe slecht hun kennis is, maar de gemeente luistert al jaren niet naar de wonders van Sliedrecht.

    Gewoon

  2. Meer controles meer politie in sliedrecht bezorgers van eten vaker controleren die rijden enorm hard koeriers van postnl etc ook pak kans moet omhoog is nu nul

  3. Hopelijk komen er nu maatregelen. de racebaan is al lang een ergernis van de omwonende.

  4. Inderdaad maak een punt van NUL.
    Wanneer zien wij eens een afgevaardigde namens gemeente Sliedrecht in Dordrecht voor de poort van Chemours /Dupont?? Gewoon als privé persoon?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld