Wethouder opent op feestelijke wijze skatebaan en speelplaats

SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte heeft woensdagmiddag 21 juli 2021 de nieuwe skatebaan aan de Parallelweg en de speelplaats aan Benedenveer officieel en op feestelijke wijze geopend. Daarbij was ook oud-burgemeester Bram van Hemmen (CDA, nu gemeente Hoeksche Waard – red.) aanwezig. Zijn zoon Levi was zo’n twee jaar geleden één van de mede-initiatiefnemers, maar heeft er niet van kunnen profiteren.

De skatebaan wordt officieel geopend door het gooien van een basketbal door de basketring. Op de foto is het moment zichtbaar dat dit lukt. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Een aantal jeugdige initiatiefnemers uit Baanhoek-West had destijds een verzoek ingediend bij de gemeente Sliedrecht. De skatelocatie is mede gefinancierd door een groepje jeugd dat een statiegeld-flessenactie heeft gehouden. Er is ruim € 250,– ingezameld. Een aantal van de initiatiefnemers en helpers van de flessenactie was bij de opening aanwezig.

Tekst gaat verder onder tweet.

Basketbalpaal
Wethouder Spek sprak de kinderen toe. De initiatiefnemers kregen als beloning voor hun inzet ieder een beanie (skatemuts). Als opening moest natuurlijk een officiële handeling worden verricht. De wethouder durfde het niet aan om zelf skates onder te binden om van de Quarter Pipe af te skaten. Aan het begin van de skatebaan staat ook een basketbalpaal. Daar werd de openingshandeling verricht. De kinderen kregen om beurten door de wethouder een basketbal toegegooid. Het moment van opening werd ‘beklonken’ door degene die als eerste de bal door de basketring gooide.

Tekst gaat verder onder tweet.

Hobbelig
De speellocatie is nu nog een beetje hobbelig. De wethouder zegde toe dat het speelterrein later dit jaar nog wordt geëgaliseerd. 

1 gedachte over “Wethouder opent op feestelijke wijze skatebaan en speelplaats”

  1. Helaas weer een plek geworden waar dealers het voor het zeggen hebben. De drugs komt steeds meer het dorp binnen en dit soort plekken zijn ideaal om de drugs te dealen door het snel kunnen verlaten via de uitval wegen. Het krijgen van drugs was nog nooit zo makkelijk geweest in Sliedrecht. Het wordt tijd dat de gemeente camera toezicht gaat toepassen op dit terrein. De ruimte voor dealers moet zo klein mogelijk worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld