Boskalis verwerft contract voor verdieping toegangskanaal naar haven Harwich

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis heeft van de havenautoriteit van Harwich de opdracht ontvangen voor het verdiepen van het toegangskanaal naar Harwich Haven en de binnenhaven van Harwich, in het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht het bedrijf net over de gemeentegrens van Sliedrecht woensdag 21 juli 2021.

Het bedrijf Boskalis is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Nu is het bedrijf gevestigd in Papendrecht, net over de gemeentegrens van Sliedrecht. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het contract heeft een waarde van circa € 140.000.000,–, dat 50/50 verdeeld is tussen Boskalis en Van Oord.

Sleephopperzuiger en dredger
Het project omvat het verdiepen van het toegangskanaal en de binnenhaven van minus 14,5 meter naar minus 16 meter om een onbelemmerde toegang van de nieuwste generatie containerschepen tot de havens van Harwich en Felixstowe mogelijk te maken. Daartoe zal in totaal 15 miljoen kubieke meter slib, zand en klei worden gebaggerd door een jumbo sleephopperzuiger en een grote backhoe dredger. Het gebaggerde materiaal zal worden afgevoerd naar een aangewezen gebied voor de kust. Daarnaast zal gespecialiseerd materieel worden ingezet om grote keien van de zeebodem te verwijderen.

Grotere diepgang
De baggerwerkzaamheden gaan direct van start en hebben een doorlooptijd van maximaal twee jaar. Het consortium van Boskalis en Van Oord zal op dit project de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderen door gebruik te maken van een duurzame biobrandstof. De strategie van Boskalis is erop gericht in te spelen op belangrijke macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten aanjagen: groei van de wereldeconomie, toename van het energieverbruik, groei van de wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project is ingegeven door de ontwikkeling van grotere containerschepen met een grotere diepgang om de toenemende wereldhandel te faciliteren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld