Wethouder opent LaRGaS-kruising Thorbeckelaan

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Met een officiële opening heeft wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer en Vervoer vrijdagmiddag 11 juni 2021 de ‘Langzaam Rijden Gaat Sneller’ (LaRGaS)-kruising in de Thorbeckelaan (kruising Vogelenzang-Nachtegaallaan) in gebruik gesteld. Samen met werklieden haalde Spek de laatste verkeersborden weg. 

De kruising was een druk en onveilig verkeersknooppunt. Met de aanleg van een LaRGaS-kruispunt is de kruising nu veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers geworden. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Spek kwam met de gemeentelijke bakfiets aan bij de nieuwe kruising en sprak met de betrokken werklieden van de uitvoerders van het werk van J. de Jager Sliedrecht B.V. en KUIJPERS Infra. Hij deelde hen complimenten uit voor de voortvarende aanpak van het werk.

Tekst gaat verder onder tweet.

Meer overzichtelijker
Eind april is begonnen aan de herinrichting van het kruispunt. Daarna volgde een natte maand mei, waar het werk nog steeds volgens planning verliep en vrijdagmiddag was het werk klaar. “Er is in een recordtempo gewerkt, ondanks een maand met veel neerslag. Ik ben blij dat het kruispunt is aangepakt. Een locatie waar vooral veel bijna ongelukken zijn gebeurd. De kruising is nu meer overzichtelijker. Door de kruising te verandering in een LaRGaS moet het snelverkeer op de Thorbeckelaan de snelheid minderen”, vertelt wethouder Spek. Ook is een extra fietsoversteek aangelegd (olifantenpaadje) op verzoek van Speks eigen partij het CDA. Dat waren meerkosten.

Tekst gaat verder onder tweet.

Asfalt
De LaRGaS is (nog) uniek binnen de Drechtsteden. In Dordrecht ligt er één en nu hier in Sliedrecht, in de Thorbeckelaan. Spek: “Verder zijn de verkeersborden die zijn geplaatst uniek. Gemaakt van honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal. In de weg zit bij het kruispunt Steen Mastiek Asfalt (SMA) bekend om zijn grote vormvastheid en zeer duurzaam aangebracht.” Over de weg komen ook bevoorradingsvrachtwagens van supermarkt DIRK. De wethouder denkt dat de lange vrachtwagens de weg niet zo maar kapot rijden. Het asfalt is met een honderd procent elektrische stroomwals aangebracht. Bomen en andere beplanting volgen in het najaar van 2021. 

1 gedachte over “Wethouder opent LaRGaS-kruising Thorbeckelaan”

  1. Mooi aangelegd met als doel veiligheid. Maar zebrapad bij de supermarkt is er niet meer dus de veiligheid van voetgangers is minder belangrijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld